Flinke boete van 370 euro voor opgeven valse naam aan Handhaving

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – Medewerkers van Handhaving Capelle hebben woensdagavond een groepje staande gehouden op de Wingerd. Zij waren daar energiecontracten aan de deur aan het verkopen maar hadden daar geen vergunning voor gekregen. Omdat die veel overlast veroorzaakt bij de bewoners en er een vergunningsplicht is in de gemeente voerden de handhavers een controle uit bij de jongeren. Bij het vragen naar zijn ID-bewijs kon de verdachte deze niet overhandigen, ook gaf hij een valse naam op aan de handhavers. Omdat de jongen een bekeuring kreeg voor illegale fondsenwerving waren zijn gegevens belangrijk en werd de hulp van de politie ingeroepen.

De jongen moest mee naar het bureau om zijn ware identiteit te achterhalen. Politiemedewerkers hebben de jongen samen met handhaving verhoord waarna zij achter zijn ware identiteit kwamen. De jongen werd met een boete van 370 euro op zak weer heengezonden. Daarnaast kan hij een boete van het OM verwachten voor het niet tonen van ID en voor het venten zonder vergunning. Hopelijk heeft deze jongen een wijze les geleerd. Het was overigens niet de eerste keer dat er illegale fondsenwervers worden gesignaleerd. Handhavers van Capelle vragen daarom dan ook om bij twijfel altijd contact op te nemen Handhaving Capelle aan den IJssel via 010-2848111

- Advertisement -

wingerd-energie

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd