Boete na flinke werkzaamheden aan auto’s op openbare weg Wiekslag Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Op de Wiekslag zagen handhavers zaterdagmiddag dat een man aan het sleutelen was aan meerdere voertuigen. Eén voertuig was dusdanig gedemonteerd dat er geen sprake meer was van eenvoudig onderhoud als het verwisselen van een band of ruitenwisser. Er vonden dusdanige werkzaamheden aan het voertuig plaats dit in een daarvoor bedoelde ruimte of een garagebedrijf had moeten gebeuren. Op de openbare weg is dit niet toegestaan. Er zijn behoorlijke milieueisen voor garages om dergelijk onderhoud aan voertuigen uit te mogen voeren ter voorkoming van schade voor het milieu en omdat het hinderlijke en overlastgevende situaties voor andere oplevert. In dit geval lagen veel onderdelen los rondom en onder de auto waaronder delen van de uitlaat, motor en wielophangingen. Ook lagen er druppels vloeistof onder de auto op straat.

De man kreeg in dit geval een boete van € 230,- voor het gebruiken van de openbare weg anders dan waar deze voor bedoeld is. Het scheelde niet veel of er was proces-verbaal opgemaakt voor het verrichten van handelingen aan een voertuig waardoor de bodem kan worden verontreinigd of aangetast. Daarop staat een boete van € 460,-. De gemeente kan in het kader van milieuverontreiniging ook bestuursrechtelijke maatregelen nemen. Bij milieuverontreiniging kan bijvoorbeeld een voertuig afgevoerd worden om de verontreiniging te stoppen of de gemeente neemte maatregelen om alles op te laten ruimen. Ook die kosten worden dan verhaald op de overtreder.

- Advertisement -

Foto’s : Handhaving Capelle

foto 1 (1) foto 2 (1) foto 3 (1)

- Advertisement -

2 REACTIES

  1. Beste Ricardo, wij zijn veranderd van Facebook naar Disqus reacties, wij hebben je reactie dan ook niet verwijderd. De reacties van Facebook zijn niet overgezet naar het nieuwe systeem.

    Hopende je hiermee voldoende te hebben geinformeerd

  2. Wat een grappige site is dit….

    Ik zet gister een reactie neer, waarbij ik commentaar op de mensen van de Handhaving heb, over het feit, dat ze hier in de straat complete auto’s uit elkaar halen, en motorblokken eruit halen, maar hier niets durven te zeggen….

    De eigenaar van de Honda heeft zijn garage al moeten inleveren, omdat hij binnen sleutelde, en hier in de straat mag alles zo maar….

    It’s all about skin colour……..

Reacties zijn gesloten.

spot_img

Gerelateerd

Politie onderzoekt poging woningoverval Pallieterburg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 23 november hebben drie mannen geprobeerd een woning aan de Pallieterburg in...

Motorrijder raakt zwaargewond bij eenzijdig ongeval Abraham van Rijckevorselweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend is een motorrijder zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Abraham...

Explosie vernielt voordeur van woning aan Othello in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagavond 2 november heeft er een explosie plaatsgevonden op de Othello. Niemand raakte...

Veel schade na aanrijding tussen personenauto’s Hoofdweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagavond 27 oktober een...