zondag, april 18, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 18 april 2021

Gewonde na schietpartij Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam – Maandagmiddag is bij een schietincident aan de Pretorialaan een man gewond geraakt. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. Die middag ontstond om ongeveer 16.30 uur een vechtpartij in een café aan de Pretorialaan. Maar daar bleef het niet bij. De bezoekers gingen naar buiten waar de vechtpartij werd voortgezet. Op een gegeven moment werd er op één van de bezoekers geschoten. Die raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Getuigen zagen dat een man het wapen in een ondergrondse vuilcontainer gooide en er daarna rennend vandoor ging. Ook zagen getuigen mannen wegrijden in een zwarte auto. Nadat het signalement van de auto aan de politie-eenheden was doorgegeven, zagen agenten deze rijden vlakbij de Putselaan. De auto werd gestopt en de bestuurder aangehouden. Een tweede verdachte kon worden aangehouden op het spoor onder het West Varkenoordse viaduct. De verdachten zijn 20- en 22 jaar en afkomstig uit Albanieë.

Ondertussen werd een onderzoek ingesteld naar het weggegooide wapen. Dit werd inderdaad in de container aangetroffen. Dit betrof een revolver. Op de plek van het schietincident zijn ook hulzen aangetroffen, wat mogelijk wijst op het gebruik van een tweede wapen. Ook zijn er diverse kogelinslagen gevonden. Onder andere in een scooter en een fiets.

De afdeling Forensische Opsporing stelde sporen veilig en de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en het verloop van dit incident. Daarom zijn er onder andere camerabeelden in de omgeving veilig gesteld en is er een buurt onderzoek ingesteld. Ook zijn er verschillende getuigen gehoord.

Persbericht politie.nl

Related Articles

Flinke woningbrand richt veel schade aan Poesiatstraat Ridderkerk

0
Ridderkerk - In een woning aan de Poesiastraat in Ridderkerk heeft zaterdagavond een flinke brand...

Politie onderzoekt schietincident aan Ooievaarspad in Capelle a/d IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zaterdagavond 17 april is de politie een onderzoek gestart naar een...

Bromfietser zwaargewond na val Groene Kruisweg Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een bromfietser is zaterdag aan het eind van de middag zwaargewond geraakt na...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten!

Drukte op zaterdag in het Oude Havengebied; even genieten! [...]

Politie controleert demonstratie in Rotterdam

Politie controleert demonstratie in Rotterdam [...]

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing

Rijksweg A4 bij Delft weer vrij na kettingbotsing [...]

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht

Jongen (16) omgekomen door ontploffing in Barendrecht [...]

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden)

Ongeval op A4 naar Den Haag; A13 ook dicht (werkzaamheden) [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg