Gewonde na schietpartij Pretorialaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Maandagmiddag is bij een schietincident aan de Pretorialaan een man gewond geraakt. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. Die middag ontstond om ongeveer 16.30 uur een vechtpartij in een café aan de Pretorialaan. Maar daar bleef het niet bij. De bezoekers gingen naar buiten waar de vechtpartij werd voortgezet. Op een gegeven moment werd er op één van de bezoekers geschoten. Die raakte gewond en is overgebracht naar een ziekenhuis.

Getuigen zagen dat een man het wapen in een ondergrondse vuilcontainer gooide en er daarna rennend vandoor ging. Ook zagen getuigen mannen wegrijden in een zwarte auto. Nadat het signalement van de auto aan de politie-eenheden was doorgegeven, zagen agenten deze rijden vlakbij de Putselaan. De auto werd gestopt en de bestuurder aangehouden. Een tweede verdachte kon worden aangehouden op het spoor onder het West Varkenoordse viaduct. De verdachten zijn 20- en 22 jaar en afkomstig uit Albanieë.

- Advertisement -

Ondertussen werd een onderzoek ingesteld naar het weggegooide wapen. Dit werd inderdaad in de container aangetroffen. Dit betrof een revolver. Op de plek van het schietincident zijn ook hulzen aangetroffen, wat mogelijk wijst op het gebruik van een tweede wapen. Ook zijn er diverse kogelinslagen gevonden. Onder andere in een scooter en een fiets.

De afdeling Forensische Opsporing stelde sporen veilig en de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en het verloop van dit incident. Daarom zijn er onder andere camerabeelden in de omgeving veilig gesteld en is er een buurt onderzoek ingesteld. Ook zijn er verschillende getuigen gehoord.

Persbericht politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Man neergestoken na verlaten bus aan Slinge in Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 22 april is een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Slinge in Rotterdam....

Auto beschoten vanuit andere auto Slinge Rotterdam

Rotterdam - Een auto is zaterdagavond vanuit een andere auto beschoten. Dat gebeurde rond 23.20 uur op de...

Scooterrijder aangehouden na achtervolging Gruttostraat Rotterdam

Rotterdam - De politie wilde vanavond een groepje jongeren op scooters controleren. Toen de motoragent hun een stopteken...

Drie aanhoudingen in groot drugsonderzoek Rotterdam-Zuid

Rotterdam Zuid - De politie heeft dinsdag 16 april jl. drie mannen aangehouden in een groot drugsonderzoek. De...