zaterdag, april 17, 2021
4.6 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Zeer grote brand verwoest winkel van bakker Dorpsstraat Heerjansdam

Heerjansdam – Een grote  brand  heeft maandagochtend bakkerij Van Dijk in de Dorpsstraat volledig in de as gelegd. De bakker was bezig met voorbereidingen voor de volgende dag, toen hij naar boven ging zag hij in de buurt van de ovens een brandje woedden van nog geen vierkante meter. Al snel breidde de brand zich razendsnel uit waarop de bakker zich uit de voeten maakte en het pand verliet. Door een de grijzige rook koos hij eieren voor zijn geld en dacht aan zijn eigen gezondheid. Bij aankomst van de brandweer was de brand al dusdanig ver gevorderd dat er geen redden meer aan was.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, en naast een groot aantal tankautospuiten, een ladderwagen werd ook een schuimblusvoertuig met een waterkanon ingezet. De brandweer kon niet voorkomen dat zowel de winkel als de bakkerij compleet verloren gingen. Aangrenzende woningen konden worden behouden door deze goed te koelen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, bewoners werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De bewoners van de tegenover gelegen woningen waren tijdens het uitbreken van de brand niet aanwezig. Een buurvrouw was met haar kleinkind wel aanwezig en werd door de politie in veiligheid gebracht. Nadat er eerst felle rookontwikkeling te zien was sloegen korte tijd de vlammen uit het pand. Hierdoor stortte het dak van het pand in. De brandweer is enkele uren bezig geweest met blussen. Omstreeks kwart over twee werd het sein brand meester gegeven, daarna is de brandweer nog enkele uren bezig geweest met het nablussen van de brand.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. De bakker verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat de ovens niet aanstonden toen de brand ontstond. Mogelijk is er sprake van kortsluiting geweest. Team Brandonderzoek van de brandweer zal een onderzoek instellen om te kijken of de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen. Echter is het binnentreden van het pand bemoeilijkt vanwege instortingsgevaar. De burgemeester kwam ter plaatse om zich te laten informeren over de brand. Hij heeft gezegd te kijken wat zij als gemeente kunnen doen om de bakker aan een nieuw pand te helpen. Het bedrijf is al jaren een familiebedrijf en staat bekend om zijn kwaliteit en smaak van het brood. Omwonenden vertelden onder andere via Twitter en Facebook enorm mee te leven met de eigenaren. Bij de brand vielen er geen gewonden.

Foto’s & Video : Jeffrey Jacobs

[hdvideo id=21]

Foto : Jeffrey Jacobs
Foto : Jeffrey Jacobs

Foto’s : Dave Minderman

Related Articles

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Jongen (16) zwaargewond na ontploffing Rietgors Barendrecht

0
Barendrecht - Een 16-jarige jongen is vrijdagmiddag op de Rietgors zwaargewond geraakt toen er in...

Overval door middel van babbeltruc Eikenlaan Spijkenisse

0
Iets na 19:30 uur heeft er in woonzorgcentrum de Serreburgh aan de Eikenlaan in Spijkenisse...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel

Toch versnelde vaccinatie voor ziekenhuispersoneel [...]

Jongen van 16 jaar zwaargewond na incident in Barendrecht

Jongen van 16 jaar zwaargewond na incident in Barendrecht [...]

Schade verhalen op avondklokrelschoppers valt bitter tegen

Schade verhalen op avondklokrelschoppers valt bitter tegen [...]

Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar

Herinrichting Huniadijk en omstreken; klus eind 2022 klaar [...]

Uitzendbureau Unique waarschuwt voor nep-vacatures GGD

Uitzendbureau Unique waarschuwt voor nep-vacatures GGD [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg