Zeer grote brand verwoest winkel van bakker Dorpsstraat Heerjansdam

Date:

Deel bericht:

Heerjansdam – Een grote  brand  heeft maandagochtend bakkerij Van Dijk in de Dorpsstraat volledig in de as gelegd. De bakker was bezig met voorbereidingen voor de volgende dag, toen hij naar boven ging zag hij in de buurt van de ovens een brandje woedden van nog geen vierkante meter. Al snel breidde de brand zich razendsnel uit waarop de bakker zich uit de voeten maakte en het pand verliet. Door een de grijzige rook koos hij eieren voor zijn geld en dacht aan zijn eigen gezondheid. Bij aankomst van de brandweer was de brand al dusdanig ver gevorderd dat er geen redden meer aan was.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand, en naast een groot aantal tankautospuiten, een ladderwagen werd ook een schuimblusvoertuig met een waterkanon ingezet. De brandweer kon niet voorkomen dat zowel de winkel als de bakkerij compleet verloren gingen. Aangrenzende woningen konden worden behouden door deze goed te koelen. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling, bewoners werden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

- Advertisement -

De bewoners van de tegenover gelegen woningen waren tijdens het uitbreken van de brand niet aanwezig. Een buurvrouw was met haar kleinkind wel aanwezig en werd door de politie in veiligheid gebracht. Nadat er eerst felle rookontwikkeling te zien was sloegen korte tijd de vlammen uit het pand. Hierdoor stortte het dak van het pand in. De brandweer is enkele uren bezig geweest met blussen. Omstreeks kwart over twee werd het sein brand meester gegeven, daarna is de brandweer nog enkele uren bezig geweest met het nablussen van de brand.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. De bakker verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat de ovens niet aanstonden toen de brand ontstond. Mogelijk is er sprake van kortsluiting geweest. Team Brandonderzoek van de brandweer zal een onderzoek instellen om te kijken of de daadwerkelijke oorzaak te achterhalen. Echter is het binnentreden van het pand bemoeilijkt vanwege instortingsgevaar. De burgemeester kwam ter plaatse om zich te laten informeren over de brand. Hij heeft gezegd te kijken wat zij als gemeente kunnen doen om de bakker aan een nieuw pand te helpen. Het bedrijf is al jaren een familiebedrijf en staat bekend om zijn kwaliteit en smaak van het brood. Omwonenden vertelden onder andere via Twitter en Facebook enorm mee te leven met de eigenaren. Bij de brand vielen er geen gewonden.

Foto’s & Video : Jeffrey Jacobs

[hdvideo id=21]

Foto : Jeffrey Jacobs
Foto : Jeffrey Jacobs

Foto’s : Dave Minderman

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man belandt in vuilniswagen na legen papiercontainer

Landelijk - Een opmerkelijk en huiveringwekkend incident in Arnhem. Een man is overleden toen die in een vuilniswagen...

Brand in zorginstelling Antes Prins Constantijnweg Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 3 mei rond 16.35 uur is er brand uitgebroken in een zorginstelling aan de Prins...

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...