Agenten vanaf juni in nieuw politie-uniform

Date:

Deel bericht:

Nederland – Alle politieagenten die op straat werken krijgen vanaf 10 juni het nieuwe uniform. Dit operationele uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue. met dit uniform is het makkelijker om te bewegen en geeft een veel betere uitstraling dan de huidige overhemden met lange broek. Het nieuwe uniform bestaat als basis als donkerblauw/zwart en is voorzien van horizontale strepen.

Vanuit de dienst en burgers is er veel kritiek op het nieuwe uniform. De één vindt dat de agenten eruit gaan zien als verhuizers de ander vindt dat het helemaal niet nodig is omdat er bezuinigd moet worden. De oude uniformen zouden voldoende gezag uitstralen en zien er verzorgder uit. Ook zijn er positieve reacties, als je kijkt naar omliggende landen wordt er met redelijk dezelfde tenue’s gewerkt. Ook is het nieuwe uniform meer van deze tijd, en de gele streep zou meer opvallend moeten zijn dan de huidige jassen met wat striping op de rug.

- Advertisement -

Vanaf 6 juni mag de Regio Limburg de eerste uniformen in ontvangst nemen. Op 31 december 2014 moeten alle agenten in de operationale dienst op straat voorzien zijn van het nieuwe uniform. Het kan dus zo zijn dat u tijdelijk meerdere uniformen kunt zien. Echter hebben alle agenten nog steeds dezelfde bevoegdheden als die zij hebben in het oude uniform.

Foto’s : Ministerie van Veiligheid & Justitie

ministerie veiligheid uniform-1

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...