Agenten vanaf juni in nieuw politie-uniform

Date:

Deel bericht:

Nederland – Alle politieagenten die op straat werken krijgen vanaf 10 juni het nieuwe uniform. Dit operationele uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue. met dit uniform is het makkelijker om te bewegen en geeft een veel betere uitstraling dan de huidige overhemden met lange broek. Het nieuwe uniform bestaat als basis als donkerblauw/zwart en is voorzien van horizontale strepen.

Vanuit de dienst en burgers is er veel kritiek op het nieuwe uniform. De één vindt dat de agenten eruit gaan zien als verhuizers de ander vindt dat het helemaal niet nodig is omdat er bezuinigd moet worden. De oude uniformen zouden voldoende gezag uitstralen en zien er verzorgder uit. Ook zijn er positieve reacties, als je kijkt naar omliggende landen wordt er met redelijk dezelfde tenue’s gewerkt. Ook is het nieuwe uniform meer van deze tijd, en de gele streep zou meer opvallend moeten zijn dan de huidige jassen met wat striping op de rug.

- Advertisement -

Vanaf 6 juni mag de Regio Limburg de eerste uniformen in ontvangst nemen. Op 31 december 2014 moeten alle agenten in de operationale dienst op straat voorzien zijn van het nieuwe uniform. Het kan dus zo zijn dat u tijdelijk meerdere uniformen kunt zien. Echter hebben alle agenten nog steeds dezelfde bevoegdheden als die zij hebben in het oude uniform.

Foto’s : Ministerie van Veiligheid & Justitie

ministerie veiligheid uniform-1

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...