Achtervolging op ‘hennepauto’ eindigt in schietpartij Tratralaan Tilburg

Date:

Deel bericht:

Tilburg – Op de Tratralaan, in de buurt van het Koning Willen II college is woensdagmiddag een verdachte neergeschoten. Agenten in de binnenstad constateerde dat een auto hennep vervoerde en besloten een achtervolging in te zetten, dit eindigde in een schietpartij.

De bijrijder van de verdachte stapte tijdens de achtervolging uit en werd direct aangehouden. Echter besloot de bestuurder door te rijden, agenten reden de verdachte klem op de Tatralaan. Omdat een agent zich zodanig bedreigd voelde werd er een schot gelost op de verdachte, hij raakte hierbij lichtgewond. De schietpartij vond plaats voor het Koning Willen II college waardoor de politie niet uitsluit dat de leerlingen iets gezien kunnen hebben.

- Advertisement -

Volgens de afdelingsdirecteur ligt de school niet direct aan deze weg. Wel is de hoofdingang afgesloten, leerlingen en leraren moeten gebruik maken van de achterkant van het gebouw.  Of de bestuurder gewapend was kan de politie niet zeggen. Een onderzoek is gaande naar de actie van de agent en naar de verdachten.

Eerder op de dag vond de politie bij een routinecontrole een grote hennepkwekerij in een bedrijfspand op het industrietrrein Kraaiven. Volgens de eerste schattingen zijn daar zeker 10.000 hennepstekjes opgeborgen. Of dit te maken heeft met de achtervolging wordt onderzocht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Landelijk Meldpunt Internetoplichting waarschuwt voor malafide webwinkels in aanloop naar feestdagen

Nederland - De politie ontvangt steeds meer aangiftes en meldingen over malafide webwinkels. Aankoopfraude is inmiddels zelfs de...

Moordverdachte Bretley D. aangehouden in Amsterdam

De politie heeft de van moord verdachte 24-jarige Bretley D. opgepakt in Amsterdam. De politie was naar de...

Instappen Amsterdam-Oost en Arnhem in zoektocht naar Bretly Dorder

Rotterdam - Het aantal tips dat bij de politie binnenkomt, blijft oplopen. Elke tip wordt bekeken, onderzocht en...

Twee auto’s beschadigd nadat boom omvalt Dorpsweg Rotterdam

Rotterdam - Op de Dorpsweg in Rotterdam-Charlois is zaterdagochtend rond 11.29 uur een boom omgevallen door de harde...