Achtervolging op ‘hennepauto’ eindigt in schietpartij Tratralaan Tilburg

Date:

Share post:

Tilburg – Op de Tratralaan, in de buurt van het Koning Willen II college is woensdagmiddag een verdachte neergeschoten. Agenten in de binnenstad constateerde dat een auto hennep vervoerde en besloten een achtervolging in te zetten, dit eindigde in een schietpartij.

De bijrijder van de verdachte stapte tijdens de achtervolging uit en werd direct aangehouden. Echter besloot de bestuurder door te rijden, agenten reden de verdachte klem op de Tatralaan. Omdat een agent zich zodanig bedreigd voelde werd er een schot gelost op de verdachte, hij raakte hierbij lichtgewond. De schietpartij vond plaats voor het Koning Willen II college waardoor de politie niet uitsluit dat de leerlingen iets gezien kunnen hebben.

- Advertisement -

Volgens de afdelingsdirecteur ligt de school niet direct aan deze weg. Wel is de hoofdingang afgesloten, leerlingen en leraren moeten gebruik maken van de achterkant van het gebouw.  Of de bestuurder gewapend was kan de politie niet zeggen. Een onderzoek is gaande naar de actie van de agent en naar de verdachten.

Eerder op de dag vond de politie bij een routinecontrole een grote hennepkwekerij in een bedrijfspand op het industrietrrein Kraaiven. Volgens de eerste schattingen zijn daar zeker 10.000 hennepstekjes opgeborgen. Of dit te maken heeft met de achtervolging wordt onderzocht.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd