NL-alert werkte nauwelijks bij brand Shell Moerdijk

woensdag 4 juni 2014 16:58

Landelijk – Het NL-Alert wat bewoners moeten ontvangen in geval van een ernstig incident heeft niet nauwelijks gewerkt. Bij de brand in Moerdijk werd er een NL-alert verzonden naar de bewoners in Strijen, ook in Strijensas zouden er bewoners geweest zijn die het infobericht niet hebben ontvangen.

NL-Alert was veel te laat
Het NL-Alert is volgens bewoners veel te laat uitgestuurd. Pas rond middernacht toen de brand al een uur woedde is het bericht pas voor de eerste keer verzonden. Een uur later werd er voor de Hoeksche Waard alsnog een bericht verstuurd naar de bewoners in een straal van 10km. Ook stond er in de NL-Alert informatie die allang via de media zoals de regionale Omroepen was verzonden.

De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft laten weten dit mee te nemen in de evaluatie van het incident.

NL-Alert-Moerdijk

 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

NL-alert werkte nauwelijks bij brand Shell Moerdijk
Schrijver:

 

 

Landelijk – Het NL-Alert wat bewoners moeten ontvangen in geval van een ernstig incident heeft niet nauwelijks gewerkt. Bij de brand in Moerdijk werd er een NL-alert verzonden naar de bewoners in Strijen, ook in Strijensas zouden er bewoners geweest zijn die het infobericht niet hebben ontvangen.

NL-Alert was veel te laat
Het NL-Alert is volgens bewoners veel te laat uitgestuurd. Pas rond middernacht toen de brand al een uur woedde is het bericht pas voor de eerste keer verzonden. Een uur later werd er voor de Hoeksche Waard alsnog een bericht verstuurd naar de bewoners in een straal van 10km. Ook stond er in de NL-Alert informatie die allang via de media zoals de regionale Omroepen was verzonden.

De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft laten weten dit mee te nemen in de evaluatie van het incident.

NL-Alert-Moerdijk

 

 

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!