Dollemansrit gestopt op A38 na politieachtervolging

Date:

Deel bericht:

Gorinchem – De politie heeft maandagavond een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Na de melding bleek dat het rijden zonder rijbewijs maar een bijzaak bleek. De man reed met vol gas van de politie weg die hem een stopteken wilden geven ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. Op de A16 nam hij in tegenstelde richting de toerit naar de A16 van de A38 ri Ridderkerk. De politie zag toen een mooi moment om de bestuurder te rammen en zo de achtervolging te beëindigen.

De bestuurder ging er rennend vandoor maar kon snel in de omgeving worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij door het dolle heen en beet een agent. Op het bureau weigerde hij elk onderzoek naar alcoholgebruik, weigering betekent dat deze gelijkgesteld wordt tussen de 866 en 945 urgl. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn bizarre rijgedrag zonder rijbewijs, het inbezit hebben van een vlindermes en een boksbeugel, en het geweld tegen een agent.

- Advertisement -

In de auto zat zijn 25-jarige vriend. Deze bleek echter zo dronken te zijn dat er met spoed een ambulance ter plaatse kwamen om te bekijken of er niets anders aan de hand was. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij eveneens aangehouden, daar verklaarde hij de eigenaar van de auto te zijn. Volgens hem was het beter om zijn vriend zonder rijbewijs te laten rijden, omdat hij toch al geen rijbewijs had.

Foto : Nieuws op Beeld

IMG_0999gp

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Agente gewond bij controle in Gorinchem

Gorinchem - Zondagavond 14 april is een agente gewond geraakt bij de controle van een voertuig, zo laat...

A15 van Gorinchem naar Rotterdam dicht door puin op de weg

De A15 is van Gorinchem richting Rotterdam afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam....

Forse schade bij aanrijding Rijnsingel Ridderkerk

Ridderkerk - Op de Rijnsingel in Ridderkerk zijn vrijdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. In één...