zaterdag, april 17, 2021
12.1 C
Rotterdam
zaterdag 17 april 2021

Dollemansrit gestopt op A38 na politieachtervolging

Gorinchem – De politie heeft maandagavond een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Na de melding bleek dat het rijden zonder rijbewijs maar een bijzaak bleek. De man reed met vol gas van de politie weg die hem een stopteken wilden geven ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. Op de A16 nam hij in tegenstelde richting de toerit naar de A16 van de A38 ri Ridderkerk. De politie zag toen een mooi moment om de bestuurder te rammen en zo de achtervolging te beëindigen.

De bestuurder ging er rennend vandoor maar kon snel in de omgeving worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij door het dolle heen en beet een agent. Op het bureau weigerde hij elk onderzoek naar alcoholgebruik, weigering betekent dat deze gelijkgesteld wordt tussen de 866 en 945 urgl. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn bizarre rijgedrag zonder rijbewijs, het inbezit hebben van een vlindermes en een boksbeugel, en het geweld tegen een agent.

In de auto zat zijn 25-jarige vriend. Deze bleek echter zo dronken te zijn dat er met spoed een ambulance ter plaatse kwamen om te bekijken of er niets anders aan de hand was. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij eveneens aangehouden, daar verklaarde hij de eigenaar van de auto te zijn. Volgens hem was het beter om zijn vriend zonder rijbewijs te laten rijden, omdat hij toch al geen rijbewijs had.

Foto : Nieuws op Beeld

IMG_0999gp

Related Articles

Sportvliegtuigje raakt naast de baan Rotterdam The Hague Airport

0
Rotterdam - Zaterdagmiddag 17 april is een klein vliegtuig naast de landingsbaan beland op Rotterdam...

Auto belandt in gracht in Gouda

0
Gouda - Zaterdagmiddag is even na drie uur automobilist langs de Lage Gouwe van de...

143 bekeuringen bij grootschalige politieactie Rotterdam Ommoord op slot

0
Rotterdam - Bij een grootschalige verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord zijn vrijdag 143 bekeuringen uitgeschreven. Het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie'

'GGD'en waren niet voorbereid op een pandemie' [...]

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam

Avondklok een zege voor crimecijfers in Rotterdam [...]

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas

Bewoners Veranda melden zich voor verbod op lachgas [...]

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief

Vijf Rotterdamse huurdersorganisaties schrijven brandbrief [...]

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar?

Zelfbewoningsplicht in bestaande bouw? Ja. Maar waar? [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg