vrijdag, januari 15, 2021

Dollemansrit gestopt op A38 na politieachtervolging

Gorinchem – De politie heeft maandagavond een 24-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Na de melding bleek dat het rijden zonder rijbewijs maar een bijzaak bleek. De man reed met vol gas van de politie weg die hem een stopteken wilden geven ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. Op de A16 nam hij in tegenstelde richting de toerit naar de A16 van de A38 ri Ridderkerk. De politie zag toen een mooi moment om de bestuurder te rammen en zo de achtervolging te beëindigen.

De bestuurder ging er rennend vandoor maar kon snel in de omgeving worden aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek hij door het dolle heen en beet een agent. Op het bureau weigerde hij elk onderzoek naar alcoholgebruik, weigering betekent dat deze gelijkgesteld wordt tussen de 866 en 945 urgl. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden voor zijn bizarre rijgedrag zonder rijbewijs, het inbezit hebben van een vlindermes en een boksbeugel, en het geweld tegen een agent.

In de auto zat zijn 25-jarige vriend. Deze bleek echter zo dronken te zijn dat er met spoed een ambulance ter plaatse kwamen om te bekijken of er niets anders aan de hand was. Omdat hij zich niet kon legitimeren werd hij eveneens aangehouden, daar verklaarde hij de eigenaar van de auto te zijn. Volgens hem was het beter om zijn vriend zonder rijbewijs te laten rijden, omdat hij toch al geen rijbewijs had.

Foto : Nieuws op Beeld

IMG_0999gp

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,197FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg