Stankoverlast en rookwolken door stroomstoring Botlekgebied Rotterdam

Date:

Share post:


Rotterdam – Een stroomstoring heeft voor overlast in de omgeving van de Botlek gezorgd. Omwonenden van onder andere Heenvliet, Geervliet, Spijkenisse, Vlaardingen en Stellendam klaagden over roet, fakkels en stankoverlast. Deze overlast was ontstaan doordat de stroom was uitgevallen. Deze was echter snel opgelost maar niet iedereen had direct weer stroom. Een aantal bedrijven moesten vanwege de veiligheid affakkelen . Dit ging gepaard met flinke rookwolken die tot in de wijde omgeving waren te zien. 

Nadat het affakellen was gebeurd konden zij weer aangesloten worden op het stroomnet. Inprincipe is het affakkelen in Europa verboven omdat er Methaan, Ethaan of Propaan bij vrijkomt. In geval van een noodsituatie is er echter geen andere keuze. Het affakelen kan gepaard gaan met stankoverlast als bijvoorbeeld smeltend rubber. Bij de Shell Pernis in de omgeving zou het ruiken naar rotte eieren. De DCMR heeft er metingen uitgevoerd maar gevaarlijke concentraties gemeten. Met de huidige technieken is er tijdens het affakkelen geen gevaar voor de volksgezondheid in de direct omgeving. Rond half twaalf was de storing volgens netbeheerder TenneT voorbij en hadden alle klanten weer stroom.

 

Foto : Ferry Krauweel

stroomdip-esso

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd