Twee agenten gewond nadat man zichzelf in brand steekt Voorburg

Date:

Deel bericht:


Voorburg –
Een 39-jarige verwarde man uit Rijswijk is zwaargewond geraakt nadat hij zich op de Rozenboomlaan in brand trachtte te steken. Agenten die snel ter plaatse waren zagen dat de man bij een woning op de deur aan het bonken was, hierop overgoot zichzelf met benzine uit een jerrycan en had een aansteker in zijn hand.

Agenten probeerden de man direct te overmeesteren, waarbij fysiek geweld en pepperspray werd toegepast. Echter zag de man nog de kans om zichzelf alsnog in brand te zetten. Waarop ook de agenten die met de man aan het worstelen waren gewond raakten aan hand, arm en been.

- Advertisement -

Om zichzelf in veiligheid te brengen lieten ze man even voor wat het is, waarop hij de straat op de rende. Toegesnelde agenten van een ander team hebben de man met brandblussers weten te blussen. Meerdere hulpdiensten waaronder het Mobiel Medisch Team hebben de man gestabiliseerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij had onder andere ernstige brandwonden opgelopen.

De twee agenten konden na behandeling door het ambulancepersoneel hun dienst weer hervatten. De politie gaat een onderzoek instellen waarom de man zichzelf in brand wilde steken. Getuigen van het incident kunnen zich melden bij de politie en slachtofferhulp.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Overleden Hagenaar aangetroffen na vermeende schietpartij in Voorburg

Voorburg – Donderdag 21 maart is een 19-jarige Hagenaar overleden aangetroffen in een woning aan de Van Barbansonstraat...

Vijf aanhoudingen na steekpartij in Voorburg

Voorburg - De politie heeft zondagavond 12 november vijf aanhoudingen verricht na een steekincident bij een tramhalte. Twee...

Agenten gewond bij aanhouding minderjarige tiener in Voorburg

Voorburg - De politie is op zoek naar getuigen, nadat twee agenten gewond raakten bij een aanhouding van...

Vuurwerkbom richt ravage aan in Voorbug

Voorburg - In de vroege ochtend van dinsdag 6 december heeft een vuurwerkbom een ravage aangericht in Voorburg....