woensdag, april 14, 2021
3.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Autoinbreker gepakt na achtervolging met veel schade Kralingseweg Rotterdam [VIDEO]

Rotterdam – De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag de melding dat er een dure BMW gestolen zou worden op de Bermweg in Capelle aan den IJssel. Agenten gingen op de melding af en zagen de verdachte rijden. Om hem te controleren werd er een stopteken gegeven die vervolgens werd genegeerd. De bestuurder ging er op hoge snelheid vandoor in de richting van Rotterdam.

Bij metro Schenkel kon hij niet tijd remmen en reed rechtdoor over het gras het fietspad op. Daar ramde de bestuurder een paaltje en reed vervolgens verder de Kralingseweg op. Met de politie in zijn hielen raakte de bestuurder ter hoogte van de Ataturkstraat de macht over het stuur kwijt en ramde een lantaarnpaal. De auto zou daardoor even kort door de lucht hebben gevlogen om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen. De bestuurder raakte lichtgewond en werd onder begeleiding van agenten naar het ziekenhuis vervoerd voor de behandeling van zijn verwondingen. Hij is aangehouden en wordt in ieder geval verdacht van autoinbraak.

Mogelijk heeft er in het voertuig een tweede inzittende gezeten. Naar deze persoon zal nog worden gezocht. De auto zal op een later tijdstip door de Forensische Opsporing op sporen van de verdachten onderzocht worden. Al met al heeft de achtervolging nog geen kilometer geduurd. Hij heeft inclusief de auto voor tienduizenden euro’s schade gezorgd. De auto moet als totallos worden gezien. Bij de achtervolging raakte een politiebus beschadigd.

Foto’s : Jeffrey Jacobs Videobeelden : Wendy van Viegen

IMG_0258 IMG_0262 IMG_0269 IMG_0277 IMG_0242

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg