woensdag, januari 19, 2022
5.4 C
Rotterdam
woensdag 19 januari 2022

Bijna 200 opvarenden geëvacueerd van zinkend passagiersschip IJsselkade Zutphen

- advertentie -


Zutphen – Door een zinkend passagiersschip aan de IJsselkade moesten in de nacht van zaterdag op zondag bijna opvarenden worden geëvacueerd. Door een nog onbekende oorzaak had het schip iets geraakt waardoor er een gat ontstond en al snel 20cm water in de beneden ruimte kwam te staan. De brandweer besloot het schip zo snel mogelijk te ontruimen. Op het schip waren 200 passagiers en ongeveer 40 bemanningsleden aanwezig. De meeste van hen waren van Duitse en Oostenrijkse afkomst. De opvarenden werden opgevangen in een café aan de kade.

De brandweer heeft alle beschikbare pompen naar de boot gehaald. Ook Rijkswaterstaat is met een boot ter plaatse die in het bezit is van een pomp. Mogelijk komen er nog meer vaartuigen om het schip boven water te houden. er wordt gekeken hoe ze het schip droog kunnen houden en wat de oorzaak is geweest van de schadevaring. Tot dusver bekend raakte er niemand gewond. Het is nog niet bekend of zij weer terug naar de boot kunnen. Op de boot waren voornamelijk senioren aanwezig.

Het Rode Kruis liet weten 200 veldbedden, dekens en kussens te hebben gestuurd. Vrijwilligers bieden de ouderen een luisterend oor en voorzien ze van zaken als zeep, tandenborstels en scheermesjes. Door het incident is de IJssel gestremd voor het scheepvaartverkeer. Waar het schip tegenaan gevaren is nog niet bekend. Een berger is ter plaatse om te kijken hoe ze het gat zo snel mogelijk kunnen dichten.

Foto : Gemeente Zutphen

schip-zutphen-gemeente-zuthpen

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,119VolgersVolg
- advertentie -