maandag, april 12, 2021
2.7 C
Rotterdam
maandag 12 april 2021

Bijna 200 opvarenden geëvacueerd van zinkend passagiersschip IJsselkade Zutphen


Zutphen – Door een zinkend passagiersschip aan de IJsselkade moesten in de nacht van zaterdag op zondag bijna opvarenden worden geëvacueerd. Door een nog onbekende oorzaak had het schip iets geraakt waardoor er een gat ontstond en al snel 20cm water in de beneden ruimte kwam te staan. De brandweer besloot het schip zo snel mogelijk te ontruimen. Op het schip waren 200 passagiers en ongeveer 40 bemanningsleden aanwezig. De meeste van hen waren van Duitse en Oostenrijkse afkomst. De opvarenden werden opgevangen in een café aan de kade.

De brandweer heeft alle beschikbare pompen naar de boot gehaald. Ook Rijkswaterstaat is met een boot ter plaatse die in het bezit is van een pomp. Mogelijk komen er nog meer vaartuigen om het schip boven water te houden. er wordt gekeken hoe ze het schip droog kunnen houden en wat de oorzaak is geweest van de schadevaring. Tot dusver bekend raakte er niemand gewond. Het is nog niet bekend of zij weer terug naar de boot kunnen. Op de boot waren voornamelijk senioren aanwezig.

Het Rode Kruis liet weten 200 veldbedden, dekens en kussens te hebben gestuurd. Vrijwilligers bieden de ouderen een luisterend oor en voorzien ze van zaken als zeep, tandenborstels en scheermesjes. Door het incident is de IJssel gestremd voor het scheepvaartverkeer. Waar het schip tegenaan gevaren is nog niet bekend. Een berger is ter plaatse om te kijken hoe ze het gat zo snel mogelijk kunnen dichten.

Foto : Gemeente Zutphen

schip-zutphen-gemeente-zuthpen

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij Beeningerstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij in de woning aan de Beeningerstraat in Rotterdam zijn zondagavond...

Duiker gereanimeerd na duikongeval in Oostvoornse meer

0
Oostvoorne - Een duiker is zondagmiddag rond 16.00 uur ernstig in de problemen gekomen, de...

Kind gewond na aanrijding Dallelaan Spijkenisse

0
Rond kwart voor drie kwam er een melding binnen van een kind dat was aangereden...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace

Ongeval met auto's op Parkkade; politie denkt aan straatrace [...]

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers

Uitstel opening terrassen weer klap voor horecaondernemers [...]

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april

Onduidelijkheid over heropening hogescholen eind april [...]

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector'

'Start opbouw songfestivalpodium belangrijk voor de sector' [...]

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm

Muurschildering Jeangu naast Ahoy krijgt meer vorm [...]

Stay Connected

9,378FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg