Inval in loods met omgekatte auto’s in Vlaardingen [VIDEO]

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De politie heeft maandag en dinsdag acht verdachten aangehouden in een onderzoek naar een bende Bulgaarse autodieven. Het gaat om vijf Bulgaarse mannen, een Nederlandse man, een Bulgaarse vrouw en een Nederlandse vrouw. De verdachten komen uit Rotterdam, Vlaardingen, Breda en Arnhem.

Nieuwe identiteit
De autodieven wisten op zeer professionele wijze auto’s open te maken. De gestolen voertuigen, voornamelijk BMW’s, Mini Coopers en Citroëns, werden in een loods in Vlaardingen voorzien van een valse identiteit. De auto’s kregen andere kentekens en het chassisnummer, een uniek identificatienummer dat elke auto heeft, werd weggeslepen.

- Advertisement -

Loods in Vlaardingen
In de loods in Vlaardingen trof de politie zes nieuwe auto’s aan. In de loods werden ook onderdelen van auto’s gevonden, waaronder een witte Volkswagen waar het dak van afgezaagd was. De gestolen onderdelen en de auto’s werden vermoedelijk verkocht in Bulgarije. De verdachten hebben mogelijk tientallen voertuigen gestolen en doorverkocht.

Doorzoeking
De politie heeft de woningen van de verdachten en de loods in Vlaardingen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op onder meer gestolen auto’s, auto-onderdelen, administratie, computers en telefoons.

Drie Bulgaren en een Nederlander zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Zij zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee vrouwen en twee mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.

Beelden en Tekst : landelijk parket

OM-inval-vlaardingen-04 OM-inval-vlaardingen-03 OM-inval-vlaardingen-02 OM-inval-vlaardingen-01

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Vrachtwagen en auto botsen op Vondelingenplaat in Rotterdam, chauffeur bekneld

Rotterdam - Om 16:00 uur vanmiddag heeft zich een botsing voorgedaan tussen een vrachtwagen en een auto voor...

Moeder overleden na ongeluk, kind in woning overleden na vermoedelijk steekpartij in Boekel

Boekel/Wilbertoord - Bij een mogelijk steekincident in een woning aan de Dotterbloem in Boekel is woensdagmiddag een kind...

Explosie bij eerder beschoten woning Kerkhoflaan Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 februari is een explosief afgegaan bij een...

Raketwerpers en veel vuurwapens en drugs aangetroffen na groot onderzoek

Rotterdam - Op maandagochtend 29 januari heeft de politie in Rotterdam een grote hoeveelheid zware vuurwapens gevonden en...