maandag, januari 18, 2021

Digitale Flitspalen gaan weer aan op de Zoetermeerse Rijweg

Den haag –  Twee nieuwe digitale flitspalen op de Zoetermeerse Rijweg worden volgende week aangezet. Ze vervangen de oude analoge palen. Het gaat om een nieuwe flitspalen ter hoogte van het tankstation Esso en een flitspaal ter hoogte van lantaarnpaal 434. Ze controleren niet alleen de snelheid, maar ook het rijden door rood licht. De digitale flitspaal kan de beelden die gemaakt worden na een overtreding direct doorsturen naar de dataverwerkingseenheid. De flitser is voorzien van een infrarood flitser waardoor er geen flits meer te zien is na een overtreding dat betekend dus ook dat de flitser continu werkt.

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten, meet niet alleen de snelheid van iemand die te hard rijdt maar legt ook weggebruikers vast die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

Related Articles

Fietser zwaargewond na aanrijding Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een 15-jarige fietser is zondagavond zwaargewond geraakt nadat deze werd aangereden op de...

Brandweer op zoek naar mogelijke drenkeling Gaddijk Spijkenisse

0
Spijkenisse - De brandweer is zondagavond een geruime tijd op zoek geweest naar een mogelijke...

Overval op supermarkt Bredenoord Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zondagavond een supermarkt aan de Bredenoord in Rotterdam-IJsselmonde overvallen. De...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,200FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg