woensdag, januari 19, 2022
5.4 C
Rotterdam
woensdag 19 januari 2022

Misbruik maken van gehandicaptenparkeerplaats kost man € 370,-

- advertentie -

Capelle aan den IJssel – Op de Kerklaan zagen handhavers van de gemeente een auto buiten de aangegeven parkeervakken staan. Toen zij de auto wilden bekeuren, kwam de bestuurder aangerend. Hij kreeg een dringende waarschuwing voor zijn parkeergedrag, maar kon zonder bekeuring verder. Even later zagen de handhavers hetzelfde voertuig in een gehandicaptenparkeerplaats geparkeerd staan met in het voertuig een gehandicaptenparkeerkaart aanwezig. De handhavers vertrouwden de situatie niet. Ze hadden de bestuurder even daarvoor hard zien rennen om een bekeuring te voorkomen, op het eerste gezicht leek de bestuurder dan ook geen handicap te hebben. De bestuurder leek ook alleen te zijn.

De handhavers besloten verder te gaan met andere werkzaamheden in de omgeving, maar bleven het voertuig in het oog houden. Niet veel later kwam de betreffende bestuurder weer aanlopen en stapte in het voertuig. De handhavers waren er snel bij en hielden de bestuurder staande om de in het voertuig aanwezige gehandicaptenparkeerkaart en het rechtmatig gebruik daarvan te controleren. De gehandicaptenparkeerkaart bleek echter van een vrouw te zijn, die zelf uitsluitend gebruik mocht maken van de kaart. De handhavers vroegen de man of hij wist dat de gehandicaptenparkeerkaart van een vrouw was en niet voor hem bestemd. De man antwoordde vol overtuiging dat hij met zijn vrouw was winkelen en dat zij even naar een bank in de buurt gelopen was.

De handhavers vertrouwden het niet en vroegen de man of hij zijn vrouw kon contacten zodat zij konden controleren of zijn vrouw echt in de buurt was. De man gaf aan zijn vrouw niet te kunnen bereiken en ze was bankzaken regelen. De handhavers gaven de man het voordeel van de twijfel. Ze boden de man aan om gezamenlijk naar de bewuste bank te lopen om daar zijn vrouw te kunnen spreken. De man werd op dat moment nerveus en wist geen antwoord meer te geven. Uiteindelijk moest hij toch bekennen; zijn vrouw was helemaal niet winkelen en niet naar de bank. Ze was helemaal niet in de buurt. Hij had de kaart misbruikt omdat het makkelijk was. De man reageerde vervolgens boos: ‘doe nu maar gewoon je werk, geef maar een bekeuring’.

De handhavers gaven de man een bekeuring van € 370,- voor het onrechtmatig gebruik van de gehandicaptenparkeerkaart. Bovendien werd de gehandicaptenparkeerkaart ingenomen. Het onrechtmatig gebruik ervan wordt gemeld bij de afdeling WMO van de gemeente. Tegen misbruik maken van gehandicaptenparkeerplaatsen wordt strikt opgetreden. Het is asociaal en bovendien erg hinderlijk voor minder valide personen die terecht gebruik willen maken van zo’n parkeerplaats.

Verslag : Handhaving Capelle aan den IJssel

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,119VolgersVolg
- advertentie -