Stofexplosie na brand bij Lely industrie Weverskade Maassluis

woensdag 2 juli 2014 13:04


Maassluis – De brandweer is  woensdagmorgen uitgerukt voor brand bij meganisatiebedrijf Lely Industrie aan de Weverskade. In de oude loods van het meganisatiebedrijf was in een straalcabine brand ontstaan. In de cabine wordt er met poedercoating gewerkt om metalen onderdelen voor de agrarische sector te coaten. Door de ontploffing kwam deze substantie vrij, maar niet in gevaarlijke concentraties. Dit meldde een woordvoerder van de brandweer.

Het bedrijvencomplex van alleen het bedrijf zelf is ontruimd en de medewerkers van het pand zelf zijn elders opgevangen. De politie heeft de wegen rondom het bedrijf afgezet. Tot dusver bekend is er nog geen sprake van slachtoffers. De brandweer had het brandje snel onder controle. Bedrijven in de omgeving kunnen gewoon aan het werk blijven.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Stofexplosie na brand bij Lely industrie Weverskade Maassluis
Schrijver:

 

 


Maassluis – De brandweer is  woensdagmorgen uitgerukt voor brand bij meganisatiebedrijf Lely Industrie aan de Weverskade. In de oude loods van het meganisatiebedrijf was in een straalcabine brand ontstaan. In de cabine wordt er met poedercoating gewerkt om metalen onderdelen voor de agrarische sector te coaten. Door de ontploffing kwam deze substantie vrij, maar niet in gevaarlijke concentraties. Dit meldde een woordvoerder van de brandweer.

Het bedrijvencomplex van alleen het bedrijf zelf is ontruimd en de medewerkers van het pand zelf zijn elders opgevangen. De politie heeft de wegen rondom het bedrijf afgezet. Tot dusver bekend is er nog geen sprake van slachtoffers. De brandweer had het brandje snel onder controle. Bedrijven in de omgeving kunnen gewoon aan het werk blijven.

 

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Auto verwoest door brand op Courzandseweg in Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van woensdag op donderdag is rond middernacht een voertuigbrand gemeld aan de Courzandseweg op de Heijplaat. Ondanks het optreden van de brandweer kan de auto als verloren worden beschouwd. Het vuur heeft het voertuig volledig verwoest. Over de...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!