Stofexplosie na brand bij Lely industrie Weverskade Maassluis

Date:

Share post:


Maassluis – De brandweer is  woensdagmorgen uitgerukt voor brand bij meganisatiebedrijf Lely Industrie aan de Weverskade. In de oude loods van het meganisatiebedrijf was in een straalcabine brand ontstaan. In de cabine wordt er met poedercoating gewerkt om metalen onderdelen voor de agrarische sector te coaten. Door de ontploffing kwam deze substantie vrij, maar niet in gevaarlijke concentraties. Dit meldde een woordvoerder van de brandweer.

Het bedrijvencomplex van alleen het bedrijf zelf is ontruimd en de medewerkers van het pand zelf zijn elders opgevangen. De politie heeft de wegen rondom het bedrijf afgezet. Tot dusver bekend is er nog geen sprake van slachtoffers. De brandweer had het brandje snel onder controle. Bedrijven in de omgeving kunnen gewoon aan het werk blijven.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd