Politie neemt Porsche Panamera en Rolex in op verdenking van witwaspraktijken

woensdag 2 juli 2014 12:51
Foto : Dennis Vervoorn


Rotterdam – Een 30-jarige Rotterdammer heeft zijn Porsche Panamera en een Rolex moeten inleveren. De politie was een onderzoek naar de Rotterdammer gestart nadat hij in 2013 meerdere keren opviel door de dure auto waar hij in rond reed. In een langlopend onderzoek werd duidelijk dat hij niet alleen in een dure auto rondreed maar ook in het bezit was van waardevolle sieraden en merkkleding. Echter bleek de financiële situatie van de man niet toereikend te zijn voor dergelijke producten. De gemiddelde Porsche Panamera heeft een prijskaartje van ongeveer 120.000 euro.

In het onderzoek was naar voren gekomen dat de auto grotendeels contant was betaald. De afkomst van het geld waarmee de auto was gefinancierd was niet te achterhalen. Op dinsdag 1 juli werd er een actie georganiseerd om de man op te pakken. In Capelle aan den IJssel werd hij gespot en werd aan de kant gezet. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau op verdenking van witwaspraktijken. De Porsche, een horloge van Rolex en eventueel ander vermogen zijn inbeslag genomen. De herkomst daarvan wordt onderzocht door de recherche.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politie neemt Porsche Panamera en Rolex in op verdenking van witwaspraktijken
Schrijver:

 

Foto : Dennis Vervoorn 


Rotterdam – Een 30-jarige Rotterdammer heeft zijn Porsche Panamera en een Rolex moeten inleveren. De politie was een onderzoek naar de Rotterdammer gestart nadat hij in 2013 meerdere keren opviel door de dure auto waar hij in rond reed. In een langlopend onderzoek werd duidelijk dat hij niet alleen in een dure auto rondreed maar ook in het bezit was van waardevolle sieraden en merkkleding. Echter bleek de financiële situatie van de man niet toereikend te zijn voor dergelijke producten. De gemiddelde Porsche Panamera heeft een prijskaartje van ongeveer 120.000 euro.

In het onderzoek was naar voren gekomen dat de auto grotendeels contant was betaald. De afkomst van het geld waarmee de auto was gefinancierd was niet te achterhalen. Op dinsdag 1 juli werd er een actie georganiseerd om de man op te pakken. In Capelle aan den IJssel werd hij gespot en werd aan de kant gezet. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau op verdenking van witwaspraktijken. De Porsche, een horloge van Rolex en eventueel ander vermogen zijn inbeslag genomen. De herkomst daarvan wordt onderzocht door de recherche.

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Auto in brand gestoken Putselaan Rotterdam

Rotterdam - Op de Putselaan heeft in de nacht van zaterdag op zondag een auto in brand gestaan. Bij aankomst van de brandweer stond de gehele auto al in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer had het vuur uiteindelijk snel onder controle. De politie heeft...

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Politie rijdt auto klem bij afrit A20 Moordrecht

Moordrecht - Politieagenten hebben zaterdagmorgen een auto klemgereden op de afrit bij Moordrecht. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de bestuurder op de A13 een vuurwapen zou hebben laten zien aan een andere bestuurder.  De politie hield op de afrit een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!