Handhavers en politie treffen bijzondere dieren in onderzoek gestolen auto’s Capelle aan den IJssel

Date:

Share post:

Capelle aan den IJssel – De politie heeft dinsdag aan het begin van de dag een 58-jarige man aangehouden op verdenking van heling van personenvoertuigen. Buurtpreventie was al een paar keer langs een loods in Capelle-West gelopen en dacht een flinke hennepgeur te ruiken. Nadat zij meerdere dagen langs waren gelopen werd het aan de politie gemeld. Die ging vervolgens het pand binnen maar trof geen hennepkwekerij aan. Wel troffen zij diverse auto-onderdelen en drie auto’s aan die van diefstal afkomstig waren. 

Medewerkers van Handhaving kwamen eveneens ter plaatse om te controleren of er geen milieuwetten zijn overtreden. Handhaving doet verder onderzoek naar de aangetroffen omstandigheden. De politie ging verder op onderzoek uit en ging de woning van de verdachte binnen. Daar werden binnen onder andere een gas- en een luchtdrukwapen aangetroffen. Deze zijn door de politie in beslag genomen.

Exotische dieren
Bij verder onderzoek in een bijgebouw nabij de woning werd er een verblijf met exotische dieren aangetroffen. In het gebouw werden onder andere een Serval (soort Lynx) een aantal tropische vogels en aapjes aangetroffen. De dierenpolitie is ter plaatse gekomen en constateerde dat de dieren in prima conditie verkeerden. Ook alle papieren waren in orde.

Het openbare ministerie doet samen met de recherche verder onderzoek naar de verdachte. Het is nog niet bekend wanneer hij wordt voorgeleid aan de officier van justitie.

Foto’s : Politie Rotterdam Oost & Handhaving Capelle aan den Ijssel

foto 1 foto 2 foto 3 08-07-onderdelen

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd