Woning verwoest door uitslaande brand Prinses Irenestraat Gorinchem

zaterdag 12 juli 2014 18:53


Gorinchem – In een woning aan de Prinses Irenestraat in Gorinchem is zaterdagmiddag brand ontstaan. De woningbrand werd iets voor 17.30 uur ontdekt. Al snel schaalde de brandweer op naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Brandweervoertuigen uit onder meer Gorinchem, Arkel en Leerdam rukten uit om de brand te bestrijden. Binnen korte tijd kwam ook uit twee andere woningen in het rijtje rook.

In eerste instantie was onduidelijk of er zich nog iemand in de brandende woning zou bevinden. Al snel na aankomst van de brandweer bleek dat de bewoners niet thuis waren. Door inzet van de brandweer kon verdere uitbreiding worden voorkomen.

Na ruim een uur blussen kreeg de brandweer de brand onder controle. De woning waar de brand ontstond is door de brand volledig verwoest en onbewoonbaar. De twee naastgelegen woningen hebben zware rook- en waterschade opgelopen. Brandweermensen waren nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeraars ter plaatse gekomen om het incident verder af te handelen.
Het bleek te gaan om een uitslaande brand. Omdat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. Hierdoor kreeg brandweer Gorinchem assistentie van onder andere de posten Leerdam en Arkel.

De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling, waardoor in de hele Gorinchemse Haarwijk een brandlucht te ruiken was. Bewoners in die wijk werden dan ook geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

De woning waar de brand begon brandde volledig uit. Ook de naastgelegen woningen liepen grote brand- en waterschade op.

Foto’s : Etiënne Hessels

DSC00153 DSC00222 DSC00255 DSC00322 DSC00129 DSC00256

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Woning verwoest door uitslaande brand Prinses Irenestraat Gorinchem
Schrijver:

 

 


Gorinchem – In een woning aan de Prinses Irenestraat in Gorinchem is zaterdagmiddag brand ontstaan. De woningbrand werd iets voor 17.30 uur ontdekt. Al snel schaalde de brandweer op naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Brandweervoertuigen uit onder meer Gorinchem, Arkel en Leerdam rukten uit om de brand te bestrijden. Binnen korte tijd kwam ook uit twee andere woningen in het rijtje rook.

In eerste instantie was onduidelijk of er zich nog iemand in de brandende woning zou bevinden. Al snel na aankomst van de brandweer bleek dat de bewoners niet thuis waren. Door inzet van de brandweer kon verdere uitbreiding worden voorkomen.

Na ruim een uur blussen kreeg de brandweer de brand onder controle. De woning waar de brand ontstond is door de brand volledig verwoest en onbewoonbaar. De twee naastgelegen woningen hebben zware rook- en waterschade opgelopen. Brandweermensen waren nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeraars ter plaatse gekomen om het incident verder af te handelen.
Het bleek te gaan om een uitslaande brand. Omdat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. Hierdoor kreeg brandweer Gorinchem assistentie van onder andere de posten Leerdam en Arkel.

De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling, waardoor in de hele Gorinchemse Haarwijk een brandlucht te ruiken was. Bewoners in die wijk werden dan ook geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

De woning waar de brand begon brandde volledig uit. Ook de naastgelegen woningen liepen grote brand- en waterschade op.

Foto’s : Etiënne Hessels

DSC00153 DSC00222 DSC00255 DSC00322 DSC00129 DSC00256

 

 

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Flinke brand verwoest schuur Curcumastraat Hoogvliet

Hoogvliet - Een flinke brand heeft donderdagavond een schuur van een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet volledig verwoest. Vlakbij de schuur stond een patatkraam met meerdere gasflessen. De brandweer liet vervolgens een extra blusvoertuig ter plaatse komen. De...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!