Woning verwoest door uitslaande brand Prinses Irenestraat Gorinchem

Date:

Deel bericht:


Gorinchem – In een woning aan de Prinses Irenestraat in Gorinchem is zaterdagmiddag brand ontstaan. De woningbrand werd iets voor 17.30 uur ontdekt. Al snel schaalde de brandweer op naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Brandweervoertuigen uit onder meer Gorinchem, Arkel en Leerdam rukten uit om de brand te bestrijden. Binnen korte tijd kwam ook uit twee andere woningen in het rijtje rook.

In eerste instantie was onduidelijk of er zich nog iemand in de brandende woning zou bevinden. Al snel na aankomst van de brandweer bleek dat de bewoners niet thuis waren. Door inzet van de brandweer kon verdere uitbreiding worden voorkomen.

- Advertisement -

Na ruim een uur blussen kreeg de brandweer de brand onder controle. De woning waar de brand ontstond is door de brand volledig verwoest en onbewoonbaar. De twee naastgelegen woningen hebben zware rook- en waterschade opgelopen. Brandweermensen waren nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden. De stichting Salvage is namens de gezamenlijke verzekeraars ter plaatse gekomen om het incident verder af te handelen.
Het bleek te gaan om een uitslaande brand. Omdat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’. Hierdoor kreeg brandweer Gorinchem assistentie van onder andere de posten Leerdam en Arkel.

De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling, waardoor in de hele Gorinchemse Haarwijk een brandlucht te ruiken was. Bewoners in die wijk werden dan ook geadviseerd om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

De woning waar de brand begon brandde volledig uit. Ook de naastgelegen woningen liepen grote brand- en waterschade op.

Foto’s : Etiënne Hessels

DSC00153 DSC00222 DSC00255 DSC00322 DSC00129 DSC00256

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...

Agente gewond bij controle in Gorinchem

Gorinchem - Zondagavond 14 april is een agente gewond geraakt bij de controle van een voertuig, zo laat...

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

A15 van Gorinchem naar Rotterdam dicht door puin op de weg

De A15 is van Gorinchem richting Rotterdam afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam....