Agenten gewond tijdens achtervolging winkeldief in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Twee Rotterdammers zijn woensdagmiddag aangehouden nadat zij er vandoor gingen bij een controle. Zij bleken een winkeldiefstal te hebben gepleegd. Bij de aanhouding raakten drie agenten lichtgewond. Woensdagmiddag rond de klok van 13.00 uur, trok de bestuurder van een snorfiets de aandacht van een surveillerende agent op de fiets. Hij reed op dat moment op de Peppelweg ter hoogte van de Rododendronstraat.

De agent besloot het duo op de snorfiets te controleren, maar de bestuurder negeerde het stopteken en ging er juist vandoor. Er ontstond een korte achtervolging door Schiebroek, waarna de bestuurder en bijrijderster, nadat zij meerdere malen probeerden te ontkomen, werden aangehouden op een grasveld naast de Fairoaksbaan. Bij de aanhouding verzette de bestuurder, een 33-jarige Rotterdammer, zich hevig. Agenten moesten peperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen.

- Advertisement -

Na de aanhouding bleken de agenten zelf gewond te zijn geraakt. Het gaat om flinke schaafwonden en lichte kneuzingen aan armen en handen. Bij de verdachten trof de politie een duur pannenset aan. Deze bleek diezelfde middag gestolen te zijn bij een winkel aan de Peppelweg. Het tweetal werd overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De bijrijdster, een 34-jarige vrouw uit Rotterdam, bleek ook nog een straf uit te moeten zitten van 24 dagen.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -

Gerelateerd