Politie controleert recreatieverkeer met sleurhut langs de A29 Numansdorp

vrijdag 18 juli 2014 18:32

Numansdorp – De politie heeft vrijdag op de A29 een groot aantal toeristen met onder andere de sleurhut gecontroleerd. Recreatieverkeer werd op de parkeerplaats aan de kant gezet voor een fysieke controle van onder andere hun huis op wielen. Zo werd de technische staat van de caravan of aanhanger bekeken, en controleerde de brandweer op onder andere de veiligheid van gasflessen.

Omdat caravans veelal verkeerd worden beladen werd ook dit gecontroleerd. Een groot aantal ongelukken komen door verkeer geladen aanhangwagens of caravans. Die kunnen bij teveel lading aan één zijde voor instabiliteit zorgen en gaan slingeren waarna de scharen. Het leed is dan niet te overzien als deze een andere weggebruiker zou raken. Het doel van controle was volgens de politie puur het controleren op veiligheid. Het is nog niet bekend of er verbalen zijn uitgeschreven

Foto : Ferry Krauweel

IMG_0382 IMG_0381

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Politie controleert recreatieverkeer met sleurhut langs de A29 Numansdorp
Schrijver:

 

 

Numansdorp – De politie heeft vrijdag op de A29 een groot aantal toeristen met onder andere de sleurhut gecontroleerd. Recreatieverkeer werd op de parkeerplaats aan de kant gezet voor een fysieke controle van onder andere hun huis op wielen. Zo werd de technische staat van de caravan of aanhanger bekeken, en controleerde de brandweer op onder andere de veiligheid van gasflessen.

Omdat caravans veelal verkeerd worden beladen werd ook dit gecontroleerd. Een groot aantal ongelukken komen door verkeer geladen aanhangwagens of caravans. Die kunnen bij teveel lading aan één zijde voor instabiliteit zorgen en gaan slingeren waarna de scharen. Het leed is dan niet te overzien als deze een andere weggebruiker zou raken. Het doel van controle was volgens de politie puur het controleren op veiligheid. Het is nog niet bekend of er verbalen zijn uitgeschreven

Foto : Ferry Krauweel

IMG_0382 IMG_0381

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!