Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

Date:

Share post:

Landelijk – De laatste dagen zijn er aantal mensen is levensgevaar geweest of zelf verdronken die in de rivieren rondom onze regio in het water aanwezig waren. In de rivieren is een sterke stroming aanwezig en kunnen schippers zwemmers niet zien. Ook is de stroming die ontstaat door schepen zo gevaarlijke dat zwemmers onder water getrokken kunnen worden.

Bij het strandje aan de Boulevard van Rozenburg zijn er deze week al een aantal personen in de problemen gekomen. In Capelle aan den IJssel raakte iemand zwaargewond na een ongeval met waterskiën, een 19-jarige Poolse man overleed in Rotterdam-Zuid en een 16-jarige meisje overleed nadat ze van de kribben was gevallen in de Lek nabij Streefkerk. Haar zus raakte daarbij licht gewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertisement -

De gemeenten hebben bij bepaalde strandjes en kanalen borden neergezet om zwemmers te waarschuwen. Het wordt afgeraden om in rivieren te zwemmen. Op www.zwemwater.nl kun je kijken op welke plaatsen je wel veilig kunt zwemmen.

Foto : Een man raakte zwaargewond na een waterskie-ongeval

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd