Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

Date:

Deel bericht:

Landelijk – De laatste dagen zijn er aantal mensen is levensgevaar geweest of zelf verdronken die in de rivieren rondom onze regio in het water aanwezig waren. In de rivieren is een sterke stroming aanwezig en kunnen schippers zwemmers niet zien. Ook is de stroming die ontstaat door schepen zo gevaarlijke dat zwemmers onder water getrokken kunnen worden.

Bij het strandje aan de Boulevard van Rozenburg zijn er deze week al een aantal personen in de problemen gekomen. In Capelle aan den IJssel raakte iemand zwaargewond na een ongeval met waterskiën, een 19-jarige Poolse man overleed in Rotterdam-Zuid en een 16-jarige meisje overleed nadat ze van de kribben was gevallen in de Lek nabij Streefkerk. Haar zus raakte daarbij licht gewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

- Advertisement -

De gemeenten hebben bij bepaalde strandjes en kanalen borden neergezet om zwemmers te waarschuwen. Het wordt afgeraden om in rivieren te zwemmen. Op www.zwemwater.nl kun je kijken op welke plaatsen je wel veilig kunt zwemmen.

Foto : Een man raakte zwaargewond na een waterskie-ongeval

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

NS zet treinen zaterdag drie minuten stil na recente mishandeling: “Het kan niet zo langer”

Landelijk - Op zaterdag 20 april zet de NS alle treinen om 22.30 uur drie minuten stil. Dit...

Celstraffen geëist tegen drugsbazen uit Schiedam en Capelle aan den IJssel

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen van 10 jaar en 7 maanden geëist tegen twee 45-jarige mannen uit...

Politie houdt Vlaardinger aan na inval drugslab in Bleiswijk

Bleiswijk - In een garagebox in Bleiswijk aan de Overbuurtseweg is zaterdagmorgen een drugslab aangetroffen. Een 50-jarige Vlaardingen...

Scooter en fiets in botsing op Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel

Zaterdagmiddag rond 15:30 werden verschillende hulpdiensten gestuurd naar Martin Luther Kingpad in Capelle aan den IJssel waar een...