Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk

dinsdag 22 juli 2014 20:37

Landelijk – De laatste dagen zijn er aantal mensen is levensgevaar geweest of zelf verdronken die in de rivieren rondom onze regio in het water aanwezig waren. In de rivieren is een sterke stroming aanwezig en kunnen schippers zwemmers niet zien. Ook is de stroming die ontstaat door schepen zo gevaarlijke dat zwemmers onder water getrokken kunnen worden.

Bij het strandje aan de Boulevard van Rozenburg zijn er deze week al een aantal personen in de problemen gekomen. In Capelle aan den IJssel raakte iemand zwaargewond na een ongeval met waterskiën, een 19-jarige Poolse man overleed in Rotterdam-Zuid en een 16-jarige meisje overleed nadat ze van de kribben was gevallen in de Lek nabij Streefkerk. Haar zus raakte daarbij licht gewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De gemeenten hebben bij bepaalde strandjes en kanalen borden neergezet om zwemmers te waarschuwen. Het wordt afgeraden om in rivieren te zwemmen. Op www.zwemwater.nl kun je kijken op welke plaatsen je wel veilig kunt zwemmen.

Foto : Een man raakte zwaargewond na een waterskie-ongeval

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zwemmen in rivieren levensgevaarlijk
Schrijver:

 

 

Landelijk – De laatste dagen zijn er aantal mensen is levensgevaar geweest of zelf verdronken die in de rivieren rondom onze regio in het water aanwezig waren. In de rivieren is een sterke stroming aanwezig en kunnen schippers zwemmers niet zien. Ook is de stroming die ontstaat door schepen zo gevaarlijke dat zwemmers onder water getrokken kunnen worden.

Bij het strandje aan de Boulevard van Rozenburg zijn er deze week al een aantal personen in de problemen gekomen. In Capelle aan den IJssel raakte iemand zwaargewond na een ongeval met waterskiën, een 19-jarige Poolse man overleed in Rotterdam-Zuid en een 16-jarige meisje overleed nadat ze van de kribben was gevallen in de Lek nabij Streefkerk. Haar zus raakte daarbij licht gewond en werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

De gemeenten hebben bij bepaalde strandjes en kanalen borden neergezet om zwemmers te waarschuwen. Het wordt afgeraden om in rivieren te zwemmen. Op www.zwemwater.nl kun je kijken op welke plaatsen je wel veilig kunt zwemmen.

Foto : Een man raakte zwaargewond na een waterskie-ongeval

 

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!