Het verhaal van Jacco Bezuijen en collega’s op TV, het onmenselijke werk van een hulpverlener

Date:

Share post:

Landelijk – Brandweer, Politie, Ambulance, Handhavers en alle overige hulpverleners in het land staan zij 24 uur per dag / 7 dagen per week / 365 dagen per jaar voor u klaar! Het redden van mens en dier in nood, of een simpele correctie om de leefbaarheid tot een goede verstandhouding te brengen. Steeds vaker krijgen hulpverleners te maken met agressie in hun werk. Brandweer, Politie en Ambulance-personeel krijgen steeds vaker te maken met fysiek geweld in hun werk. Dit terwijl zij net ouders een slecht nieuws bericht hebben moeten brengen.

Hulpverleners zijn ook mensen, echter wordt dat wel is vergeten, denk aan dodelijke ongevallen, zelfdodingen, of andere ernstige incidenten waarbij mensen zijn betrokken. Het werk van een hulpverlener verdiend respect door iedereen. Kort na een heftig incident hebben ze weinig tijd om het verwerken, een dolletje en de glimlach moet er weer op om naar de volgende “klus” te gaan. Hulpverleners worden maar al te vaak uitgescholden en beledigd in hun functie. Dit terwijl zij misschien wel net de moeilijke taak hebben gehad om hulp te verlenen bij een dodelijk verkeersongeluk. Veel hulpverleners krijgen te maken met Posttraumatisch Stress (PTSS).

Het verhaal van Jacco Bezuijen
De 47-jarige Jacco werkzaam als politieagent bij de eenheid Rotterdam. Hij zit thuis met PTSS een ziekte wat ontstaat als hulpverleners met onmenselijke omstandigheden en geweld of scheldpartijen om moeten gaan, dit niet kunnen verwerken en vervolgens steeds meer met hun gedachtes en ervaringen in de knel komen te zitten. In de aflevering van 22 juli 2014 van het NPO programma Helden in de Knel legt Jacco uit wat hem de das heeft omgedaan bij zijn werk. Een 18-jarig slachtoffer van een ernstig verkeersongeval blijkt de zoon van een oud-collega te zijn. Hij kreeg de moeilijke taak om het slachtoffer te identificeren omdat de jongen geen ID-kaart bij zich had. Nu jaren later krijgt hij de kans om met de ouders van de overleden jongen te praten. Daar legt hij emotioneel uit hoe respectvol ze met hem zijn omgegeaan.

Denk eens na
Ben je van plan om met de politie of andere hulpverleners de confrontatie op te zoeken, bekijk dan deze reportages van NPO en misschien denk je er dan anders over……

Bekijk hier de aflevering van Helden in de Knel met Jacco Bezuijen

 

NPO-Helden-In-De-Knel

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd