Jongen krijgt hoge boete na dumpen afval en beledigen handhavers in Capelle aan den IJssel

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel – Handhavers in burgerkleding gekleed hebben vanavond ingezet op het achterlaten van afval in de openbare ruimte zonder gebruik te maken van de afvalbakken. De handhavers hielden bij het Vuykpark het recreatieveld in de gaten toen zij plots vanuit een groep jongeren een jongen consumptieafval de Hollandsche IJssel in zagen gooien. Ook twee meisjes lieten consumptieafval achter op het recreatieveld. Op het recreatieveld lag inmiddels rondom de groep ook een grote hoeveelheid afval, ook van andere recreanten. De handhavers hielde de jongen staande. Gelet op zijn overtreding kreeg hij een bekeuring van € 140,-. De meisjes namen het optreden van de handhavers waar en besloten snel hun afval van het veld op te ruimen. De handhavers zagen dat en spraken de meisjes aan op hun gedrag. Omdat hun overtreding minder erg was en zij hun fout kennelijk al inzagen, besloten de handhavers hen te waarschuwen. Wel onder voorwaarde dat het recreatieveld door hen ontdaan werd van al het afval, dat hebben zij gedaan.

De jongen die de bekeuring kreeg voor het weggooien van consumptieafval in de IJssel kon zich echter niet beheersen. Hij ging over tot het beledigen en bedreigen van de handhavers. De handhavers besloten de jongen aan te spreken op dit gedrag, hij had immers al een dure bekeuring gehad. Hij werd gewaarschuwd en verzocht direct te vertrekken. De jongen besloot echter niet te vertrekken en riep opnieuw ernstige beledigingen naar de handhavers. Die waren het gedrag van de jongen zat en hielden hem aan. De jongen is vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar de handhavers proces-verbaal hebben opgemaakt. Op het bureau bleek de jongen recent eerder bestraft te zijn voor eenzelfde overtreding. Toen kreeg de jongen al € 350,- bekeuring. Gelet op dit feit kreeg de jongen nu een schikking van € 500,-. De jongen heeft de schikking op het bureau nog dezelfde avond betaald waarmee de overtreding is afgedaan. Misschien leert hij er nu wel van.

- Advertisement -

Agressie, waaronder belediging en bedreiging, tegen mensen in een publieke functie wordt niet geaccepteerd. Onder andere voor belediging staan hoge boetebedragen

Foto’s en verslag : Handhaving Capelle aan den IJssel

foto 3 foto 2 foto 1

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Persoon gereanimeerd na te water raken aan Zwaarddans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Zondagmiddag 14 april is een persoon aangetroffen in een sloot aan de Zwaarddans....

Onverzekerde bestuurster rijdt achterop andere auto Hobo Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Op de Hobo in Capelle aan den IJssel heeft vrijdagmorgen rond 08.20 uur...

Persoon overleden na auto te water Groenedijk Capelle aan den Ijssel

Capelle aan den IJssel - Woensdagochtend 10 april is rond 9.45 uur een auto aangetroffen in de Hollandsche...