Zeer grote uitslaande brand verwoest bedrijf Noordenweg Ridderkerk [VIDEO]

zaterdag 26 juli 2014 01:48

Ridderkerk – Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijfsloods aan de Noordenweg volledig in de as gelegd. De brandweer kreeg rond één uur de melding binnen dat er rook was waargenomen. Niet veel later na de melding was er een flinke knal te horen en kwamen de vlammen metershoog uit het dak gezet. De brandweer schaalde direct groot op en rukte met tientallen voertuigen en diverse watertransporten uit om de enorme brand in het pand te blussen.

De brand was zo intens heet dat brandweervoertuigen gekoeld moesten worden om geen schade op te lopen. De brandweer kon voorkomen dat omliggende panden eveneens in brand vlogen. Wel hebben deze door de hitte schade opgelopenDoor een snelle inzet lijkt het erop dat de brand omstreeks half drie redelijk onder controle lijkt te zijn. Geparkeerde auto’s in de omgeving liepen zware schade op door rondvliegende brokstukken toen het pand instortte. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren nodig heeft om de brand volledig te doven.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan in het pand. Het gevestigde bedrijf de Plaatcentrale zou per 11 augustus hun deuren sluiten om verder te gaan met een nieuw pand nabij het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie zal samen de brandweer een onderzoek starten naar de toedracht hiervan.

 

Foto’s :  Joëy Heijstek       Video : Michel Robijn

Foto : Joëy Heijstek

Foto : Joëy Heijstek

 

De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek

De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek

 

Foto’s : Michel Robijn

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeer grote uitslaande brand verwoest bedrijf Noordenweg Ridderkerk [VIDEO]
Schrijver:

 

 

Ridderkerk – Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijfsloods aan de Noordenweg volledig in de as gelegd. De brandweer kreeg rond één uur de melding binnen dat er rook was waargenomen. Niet veel later na de melding was er een flinke knal te horen en kwamen de vlammen metershoog uit het dak gezet. De brandweer schaalde direct groot op en rukte met tientallen voertuigen en diverse watertransporten uit om de enorme brand in het pand te blussen.

De brand was zo intens heet dat brandweervoertuigen gekoeld moesten worden om geen schade op te lopen. De brandweer kon voorkomen dat omliggende panden eveneens in brand vlogen. Wel hebben deze door de hitte schade opgelopenDoor een snelle inzet lijkt het erop dat de brand omstreeks half drie redelijk onder controle lijkt te zijn. Geparkeerde auto’s in de omgeving liepen zware schade op door rondvliegende brokstukken toen het pand instortte. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren nodig heeft om de brand volledig te doven.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan in het pand. Het gevestigde bedrijf de Plaatcentrale zou per 11 augustus hun deuren sluiten om verder te gaan met een nieuw pand nabij het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie zal samen de brandweer een onderzoek starten naar de toedracht hiervan.

 

Foto’s :  Joëy Heijstek       Video : Michel Robijn

Foto : Joëy Heijstek

Foto : Joëy Heijstek

 

De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek

De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek

 

Foto’s : Michel Robijn

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!