woensdag, januari 19, 2022
5.4 C
Rotterdam
woensdag 19 januari 2022

Zeer grote uitslaande brand verwoest bedrijf Noordenweg Ridderkerk [VIDEO]

- advertentie -

Ridderkerk – Een zeer grote brand heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bedrijfsloods aan de Noordenweg volledig in de as gelegd. De brandweer kreeg rond één uur de melding binnen dat er rook was waargenomen. Niet veel later na de melding was er een flinke knal te horen en kwamen de vlammen metershoog uit het dak gezet. De brandweer schaalde direct groot op en rukte met tientallen voertuigen en diverse watertransporten uit om de enorme brand in het pand te blussen.

De brand was zo intens heet dat brandweervoertuigen gekoeld moesten worden om geen schade op te lopen. De brandweer kon voorkomen dat omliggende panden eveneens in brand vlogen. Wel hebben deze door de hitte schade opgelopenDoor een snelle inzet lijkt het erop dat de brand omstreeks half drie redelijk onder controle lijkt te zijn. Geparkeerde auto’s in de omgeving liepen zware schade op door rondvliegende brokstukken toen het pand instortte. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren nodig heeft om de brand volledig te doven.

Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan in het pand. Het gevestigde bedrijf de Plaatcentrale zou per 11 augustus hun deuren sluiten om verder te gaan met een nieuw pand nabij het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. De politie zal samen de brandweer een onderzoek starten naar de toedracht hiervan.

 

Foto’s :  Joëy Heijstek       Video : Michel Robijn

Foto : Joëy Heijstek
Foto : Joëy Heijstek

 

De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek
De eigenaar van het pand moet toe zien hoe dit volledig in de as is gelegd. © Joëy Heijstek

 

Foto’s : Michel Robijn

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,119VolgersVolg
- advertentie -