zondag, januari 16, 2022
5.6 C
Rotterdam
zondag 16 januari 2022

Bestrijden brand Campina Friesland gaat nog dagen duren

- advertentie -

 

Gerkesklooster – Het gaat nog wel een paar dagen duren voordat de enorme brand die uitbrak in de melkfabriek van Friesland Camping geblust is. Een woordvoerder van brandweer Friesland liet dat dinsdagavond aan de Telegraaf weten. In de loods waren enorme hoeveelheden kaas opgeslagen. De brand is moeilijk onder controle te krijgen omdat het in het dak en achter de wanden van het pand brandt. Bij veel brandhaarden kan de brandweer nu niet bij en het is dan ook lastig om alles te doven. 

Bij de flinke brand kwam er veel rook vrij, dat is inmiddels als stukken minder, maar door de bluswerkzaamheden kan er nog steeds rook vrijkomen. De brandweer adviseerde om in de omgeving van de fabriek de ramen en deuren gesloten te houden. Tot zover bekend zijn er naast de gebruikelijke stoffen geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen die schadelijk zijn voor het milieu. Tot zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. De oorzaak voor het uitbreken van de brand is nog niet bekend.

Zie hieronder een aantal foto’s van Alex Datema, brandweerman bij het blussen van de brand

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,117VolgersVolg
- advertentie -