woensdag, januari 19, 2022
5.4 C
Rotterdam
woensdag 19 januari 2022

Brandweer redt paard uit sloot bij manege Bermweg Capelle aan den IJssel

- advertentie -


Capelle aan den IJssel – De brandweer moest dinsdagmiddag aan het eind van de dag naar de Capelse Manege aan de Bermweg voor een paard te water. Ter plaatse bleek op het achterste veld een paard van zeven jaar in de sloot te zijn gegleden. Na ruim een half uur bleek het niet te lukken met touwen en slangen. Omdat het paard ernstig vermoeid raakte en dreigde weg te zakken werd er om assistentie gevraagd. Daarop kwam met spoed het HV-team van de kazerne Metaalhof ter plaatse met een zogenoemde paardenbroek.

De speciale band werd onder het paard doorgetrokken om zo met meer kracht in het midden het paard op de kant te trekken. Bij de eerste poging werd paard met ontzettende veel mankracht bijna helemaal op de kant getrokken. Echter gleed de broek af waardoor de duiker een slang onder de kont van het paard door trok. Met diverse personen lukte het om het paard uit de sloot te krijgen. Daarna stond het gelijk op en werd het paard meegenomen om gelijk een wandeling te maken. Naast de vermoeidheid lijkt het erop dat het paard niet veel heeft opgelopen.

Foto’s : Jeffrey Jacobs

Klik op de foto’s voor een vergroting

IMG_0889kl IMG_0892kl IMG_0895kl IMG_0900kl IMG_0902kl IMG_0904kl IMG_0911kl IMG_0912kl IMG_0914kl

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,119VolgersVolg
- advertentie -