Brandweerlieden rouwen nadat brandweerduiker overlijdt bij reddingsactie Koedijk

Date:

Share post:


Landelijk – Nederlandse brandweerkorpsen rouwen om verlies van een collega in Koedijk. Een brandweerduiker is gisteren om het leven gekomen tijdens zijn bergingswerkzaamheden. Op een begeven moment was het contact met de duiker verloren en ging een collega-duiker te water. Hij haalde zijn maat boven water, maar deze bleek niet meer in leven te zijn. Reanimatie van de brandweerman mocht niet meer baten.

Maandagmiddag raakte een auto door inhaalmanouvre te water aan de Kanaaldijk in Koedijk. Omstanders sprongen het water in maar konden de inzittende niet meer bereiken. Ter plaatse gekomen brandweerduikers gingen direct het water in en wisten het 51-jarige slachtoffer uit Schoorl uit het voertuig naar boven te halen. Op de kant werd het slachtoffer gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Zijn toestand is nog niet bekend.

De politie onderzoekt wat er verkeerd is gegaan onder water. Brandweerkorpsen in het hele land rouwen mee door de vlaggen halfstok te hangen. Op de plek van het incident zijn bloemen neergelegd.

https://twitter.com/pascalbolhuis1/status/496360930683650048

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd