woensdag, januari 19, 2022
5.4 C
Rotterdam
woensdag 19 januari 2022

Dronkenlap rijdt in op politieagente Witte de Withstraat Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Tijdens zijn vlucht voor een alcoholcontrole is donderdagmorgen 7 augustus een dronken automobilist op de Witte de Withstraat ingereden op een politieagent. De agent kon nog net wegspringen en bleef ongedeerd. Haar fiets raakte beschadigd. De bestuurder en zijn 19-jarige Rotterdamse passagier zijn na een achtervolging aangehouden. De bestuurder wordt poging doodslag ten laste gelegd.

De automobilist, een 30-jarige man uit Heerhugowaard, negeerde om 07.20 uur een stopteken van een agent en ging er met hoge snelheid vandoor. Een andere agent kon de op haar inrijdende auto nog maar net ontwijken door opzij te springen.

Alcohol
Over het trottoir werd de vluchtpoging voortgezet, waarbij een geparkeerde scooter werd geramd. De bestuurder en zijn passagier sprongen uit de auto en probeerden te voet te ontkomen. Dat lukte niet, zij zijn door achtervolgende agenten in de omgeving van de Coolhaven opgepakt. De van poging doodslag verdachte bestuurder bleek vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,119VolgersVolg
- advertentie -