Tropische storm met onweersbuien en windstoten trekt over Nederland

zondag 10 augustus 2014 12:45


Landelijk – Nederland mag zich zondagmiddag en in de avond op maken voor zware onweersbuien met stevige windstoten. Met windkracht 7 en 8 moeten vooral kitesurfers en mensen op de camping goed oppassen tijdens het noodweer. Rond twee uur komen de buien via het Zuiden binnen en zullen dan via het Noordoosten in de loop van de avond wegtrekken. Voor het hele land is code geel afgegeven. Dit betekent een waarschuwing voor gevaarlijk weer met onder andere flink wat onweer.

Het slechte weer is afkomstig van de Tropische Storm Bertha in het Carbische Gebied. De storm was afkomstig vanuit Amerika en de restanten daarvan zijn de Atlatische Oceaan overgestoken op weg naar Europa. De KNRM roept watersporters om de rode vlaggen goed in de gaten te houden. Zodra deze worden gehesen en er gevraagd wordt om het water te verlaten, doe dat dan ook echt en zoek een veilig onderkomen op. Campingbezoekers in de buurt van de kust moeten oppassen voor de windstoten en eventueel omvallende bomen. Omdat de bomen nog vol in de bladeren staan is de kans op omvallen groter.

Het slechte weer zal gepaard gaan met flinke windstoten tot wel 100km/u. Ook zullen pittige buien voor wat wateroverlast kunnen zorgen. Er wordt echter niet verwacht dat de wateroverlast zou stevig zijn als de laatste paar dagen.

Foto : Ferry Krauweel

slecht-weer-foto

 

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Tropische storm met onweersbuien en windstoten trekt over Nederland
Schrijver:

 

 


Landelijk – Nederland mag zich zondagmiddag en in de avond op maken voor zware onweersbuien met stevige windstoten. Met windkracht 7 en 8 moeten vooral kitesurfers en mensen op de camping goed oppassen tijdens het noodweer. Rond twee uur komen de buien via het Zuiden binnen en zullen dan via het Noordoosten in de loop van de avond wegtrekken. Voor het hele land is code geel afgegeven. Dit betekent een waarschuwing voor gevaarlijk weer met onder andere flink wat onweer.

Het slechte weer is afkomstig van de Tropische Storm Bertha in het Carbische Gebied. De storm was afkomstig vanuit Amerika en de restanten daarvan zijn de Atlatische Oceaan overgestoken op weg naar Europa. De KNRM roept watersporters om de rode vlaggen goed in de gaten te houden. Zodra deze worden gehesen en er gevraagd wordt om het water te verlaten, doe dat dan ook echt en zoek een veilig onderkomen op. Campingbezoekers in de buurt van de kust moeten oppassen voor de windstoten en eventueel omvallende bomen. Omdat de bomen nog vol in de bladeren staan is de kans op omvallen groter.

Het slechte weer zal gepaard gaan met flinke windstoten tot wel 100km/u. Ook zullen pittige buien voor wat wateroverlast kunnen zorgen. Er wordt echter niet verwacht dat de wateroverlast zou stevig zijn als de laatste paar dagen.

Foto : Ferry Krauweel

slecht-weer-foto

 

 

 

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Grote brand in pand aan Leidsestraatweg in Woerden

Woerden (UT) - Woensdag 30 september is rond 13.30 uur brand uitgebroken in een pand aan de Leidsestraatweg in Woerden. De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar het sein 'grote brand'. De brand zou woeden in het dak van een oud bedrijfspand. Voorheen zat hier een...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!