zondag, januari 16, 2022
5.6 C
Rotterdam
zondag 16 januari 2022

Tropische storm met onweersbuien en windstoten trekt over Nederland

- advertentie -


Landelijk – Nederland mag zich zondagmiddag en in de avond op maken voor zware onweersbuien met stevige windstoten. Met windkracht 7 en 8 moeten vooral kitesurfers en mensen op de camping goed oppassen tijdens het noodweer. Rond twee uur komen de buien via het Zuiden binnen en zullen dan via het Noordoosten in de loop van de avond wegtrekken. Voor het hele land is code geel afgegeven. Dit betekent een waarschuwing voor gevaarlijk weer met onder andere flink wat onweer.

Het slechte weer is afkomstig van de Tropische Storm Bertha in het Carbische Gebied. De storm was afkomstig vanuit Amerika en de restanten daarvan zijn de Atlatische Oceaan overgestoken op weg naar Europa. De KNRM roept watersporters om de rode vlaggen goed in de gaten te houden. Zodra deze worden gehesen en er gevraagd wordt om het water te verlaten, doe dat dan ook echt en zoek een veilig onderkomen op. Campingbezoekers in de buurt van de kust moeten oppassen voor de windstoten en eventueel omvallende bomen. Omdat de bomen nog vol in de bladeren staan is de kans op omvallen groter.

Het slechte weer zal gepaard gaan met flinke windstoten tot wel 100km/u. Ook zullen pittige buien voor wat wateroverlast kunnen zorgen. Er wordt echter niet verwacht dat de wateroverlast zou stevig zijn als de laatste paar dagen.

Foto : Ferry Krauweel

slecht-weer-foto

 

 

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,117VolgersVolg
- advertentie -