Luchtalarmen gaan af bij zeer grote brand afvalverwerkingsbedrijf Breda GRIP 3

Date:

Share post:

Breda – Bij het bedrijf Destra Data aan de Mijkenbroek is maandagmiddag een felle uitslaande brand uitgebroken. Die brand zorgt voor dusdanig veel rook dat met luchtalarmen (waarschuwingssirenes) en een NL-Alert omwonenden geadviseerd wordt om ramen en deuren de sluiten. De brandweer is met een aantal brandweer-pelotons uitgerukt om de brand te bedwingen. Inmiddels heeft het naastgelegen van Gansenwinkel ook vlam gevat. Het bedrijf ligt in de wijk de Haagse Beemden. Volgens een woordvoerder is de rook die vrijkomt zeer giftig en moeten omstanders vooral uit de rook blijven.

De brandweer heeft de brand nog niet onder controle en zet alles op alles om verdere uitbreiding te voorkomen. Bij het bedrijf waar de brand is uitgebroken wordt onder andere hout, papier en metaal verwerkt. De zwarte rookwolken zijn in de wijde omgeving te zien. Zelfs vanuit de Hoeksche Waard en Papendrecht worden de rookwolken goed waargenomen. De ontploffingen die zijn te horen zijn afkomstig van gasflessen in het pand.

Ontruiming
Bedrijven in de omgeving zijn ontruimd en de straat is afgezet. Een nabijgelegen politiebureau is eveneens gedeeltelijk ontruimd. De voertuigen van de politie zijn verplaatst om overslag te voorkomen. Het is nog niet bekend hoelang het gaat duren voor de brand is geblust. De honderden mensen die staan te kijken naar de brand worden op een steeds verdere afstand geplaatst.

Foto’s : David Smits

IMG_20140811_124923 IMG_20140811_124857

https://twitter.com/omroepbrabant/status/498795707881775106/

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd