Liefdesbrug “vernielt” na beëindigen diverse relaties Rijnhavenbrug Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op vele plekken op de Rijnhavenbrug is de reling doorgeknipt na het verwijderen van één van de honderden sloten die er hangen om de “eeuwige liefde” te bezegelen. Medewerkers van de gemeente Rotterdam gaan er vanuit dat de slotjes worden verwijderd na het beëindigen van een relatie, dit zodat men niet meer herinnerd hoeft te worden aan de relatie.

Het repareren van de brug neemt inmiddels al aardig wat tijd in beslag, doordat de brug grotendeels uit staaldraad bestaat is een slotje makkelijk te verwijderen. In veel andere landen in Europa bestaan er liefdesbruggen, koppels plaatsen een slotje en gooien de sleutel vervolgens in het water om de liefde te bezegelen.Vooralsnog loopt de constructie van de brug geen gevaar op en is het ophangen van een slotje aan de Rijnhavenbrug toegestaan.

- Advertisement -

Foto’s : Joëy Heijstek

DSC_4800 DSC_4803 DSC_4804

- Advertisement -

1 REACTIE

  1. En het kan zo simpel anders.
    Wanneer je zo’n slotje ophangt bewaar je beiden een sleuteltje dat je bijvoorbeeld aan een ketting bij je draagt. Mooi symbool van jullie liefde.
    Gaat de relatie toch niet eeuwig mee dan gebruikt je dat sleuteltje om het slotje te verwijderen. Klaar is Kees.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd