woensdag, april 14, 2021
2.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Zeker 24 woningen onbewoonbaar verklaard door brand Jan Kruijffstraat Rotterdam


Rotterdam – Bij een brand in een huizenblok aan de Jan Kruijffstraat/Kleijnstraat, zijn donderdagmorgen 24 woningen onbewoonbaar geworden. De brand brak rond 06.00 uur uit en breidde zich uit naar 2 andere verdiepingen. Betreffend huizenblok bestaat uit 24 woningen en uit 14 daarvan zijn bewoners (15) opgevangen in een verzorgingshuis in dezelfde straat.

In de overige woningen was op dat moment niemand aanwezig of waren de bewoners zelf al vertrokken.Omdat niet kon worden uitgesloten dat er zich asbest in het pand bevond, is uit voorzorg voldoende materiaal ingezet om hulpverleners te ontsmetten, zoals een ontsmettingscontainer. Uiteindelijk bleek dit gelukkig overbodig omdat er geen asbest in het pand aanwezig was.

Halverwege de ochtend is het sein ‘brand meester’ gegeven. Na onderzoek in het pand bleek dat 24 woningen voorlopig onbewoonbaar zullen zijn. Dit deels door de brand zelf en ook door rook- roet- en waterschade. Ook een door de brand onveilig geworden dak- en vloerconstructie zorgen er voor dat de bewoners tijdelijk elders zullen worden ondergebracht.

In één van de woningen is een hennepkwekerij aangetroffen. Onder andere daarom is door de politie een zogenaamd ‘Plaats Delict’ ingesteld. Zij doet onderzoek naar de kwekerij en naar de oorzaak van de brand. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg