maandag, juni 27, 2022
16.2 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Zeker 24 woningen onbewoonbaar verklaard door brand Jan Kruijffstraat Rotterdam

- advertentie -


Rotterdam – Bij een brand in een huizenblok aan de Jan Kruijffstraat/Kleijnstraat, zijn donderdagmorgen 24 woningen onbewoonbaar geworden. De brand brak rond 06.00 uur uit en breidde zich uit naar 2 andere verdiepingen. Betreffend huizenblok bestaat uit 24 woningen en uit 14 daarvan zijn bewoners (15) opgevangen in een verzorgingshuis in dezelfde straat.

In de overige woningen was op dat moment niemand aanwezig of waren de bewoners zelf al vertrokken.Omdat niet kon worden uitgesloten dat er zich asbest in het pand bevond, is uit voorzorg voldoende materiaal ingezet om hulpverleners te ontsmetten, zoals een ontsmettingscontainer. Uiteindelijk bleek dit gelukkig overbodig omdat er geen asbest in het pand aanwezig was.

Halverwege de ochtend is het sein ‘brand meester’ gegeven. Na onderzoek in het pand bleek dat 24 woningen voorlopig onbewoonbaar zullen zijn. Dit deels door de brand zelf en ook door rook- roet- en waterschade. Ook een door de brand onveilig geworden dak- en vloerconstructie zorgen er voor dat de bewoners tijdelijk elders zullen worden ondergebracht.

In één van de woningen is een hennepkwekerij aangetroffen. Onder andere daarom is door de politie een zogenaamd ‘Plaats Delict’ ingesteld. Zij doet onderzoek naar de kwekerij en naar de oorzaak van de brand. Er zijn geen slachtoffers gevallen.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,233VolgersVolg
- advertentie -