woensdag, september 22, 2021
10.8 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Zeker 24 woningen onbewoonbaar verklaard door brand Jan Kruijffstraat Rotterdam


Rotterdam – Bij een brand in een huizenblok aan de Jan Kruijffstraat/Kleijnstraat, zijn donderdagmorgen 24 woningen onbewoonbaar geworden. De brand brak rond 06.00 uur uit en breidde zich uit naar 2 andere verdiepingen. Betreffend huizenblok bestaat uit 24 woningen en uit 14 daarvan zijn bewoners (15) opgevangen in een verzorgingshuis in dezelfde straat.

In de overige woningen was op dat moment niemand aanwezig of waren de bewoners zelf al vertrokken.Omdat niet kon worden uitgesloten dat er zich asbest in het pand bevond, is uit voorzorg voldoende materiaal ingezet om hulpverleners te ontsmetten, zoals een ontsmettingscontainer. Uiteindelijk bleek dit gelukkig overbodig omdat er geen asbest in het pand aanwezig was.

Halverwege de ochtend is het sein ‘brand meester’ gegeven. Na onderzoek in het pand bleek dat 24 woningen voorlopig onbewoonbaar zullen zijn. Dit deels door de brand zelf en ook door rook- roet- en waterschade. Ook een door de brand onveilig geworden dak- en vloerconstructie zorgen er voor dat de bewoners tijdelijk elders zullen worden ondergebracht.

In één van de woningen is een hennepkwekerij aangetroffen. Onder andere daarom is door de politie een zogenaamd ‘Plaats Delict’ ingesteld. Zij doet onderzoek naar de kwekerij en naar de oorzaak van de brand. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg