woensdag, april 14, 2021
2.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Zeer grote brand in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen

Vlaardingen – In een bedrijfspand aan de Koningin Wilhelminahaven brak zondagmiddag een zeer grote brand uit. Op het moment van het alarmeren van de brandweer was de brand al ruim uitslaand. Diverse brandweerkazernes uit de regio bieden ondersteuning bij de enorme brand. Zo is er ondersteuning vanuit Berkel en Rodenrijs, Rozenburg Hoogvliet, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Rotterdam. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die over de wijk heen trok. Omstreeks half drie vannacht werd er het sein ‘brand meester’ gegeven.

De rook trok richting de A4 en ook het treinverkeer werd gestremd. De politie had de omgeving ruim afgezet, doordat de dikke rook gevaarlijk voor de volksgezondheid zou kunnen zijn. Om bewoners te informeren werd er een NL-Alert verstuurd en reed de politie met geluidswagens door de straten in het effect gebied. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Om de enorme vlammenzee te blussen, zijn er ook vier blusvaartuigen van de Havendienst ter plaatse. Zij doen tevens mee met de blusactie en voorzien de brandweervoertuigen van voldoende water. Als u last heeft van de rook is het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer heeft ruim vijftig voertuigen waaronder 13 tankautospuiten, 4 ladderwagens/hoogwerkers, meerdere officieren en overige mankracht eenheden ingezet. In totaal zijn er ruim vijftig brandweervoertuigen gealarmeerd. De kazernes die leeg waren worden opgevuld met vrijwilligers uit de gehele regio.

In de omgeving is het milieu ernstig verontreinigd. De gehele kade en in de haven is veel olie aangetroffen die afkomstig is vanuit de bedrijfspanden. De havendienst en Hebo hebben schermen neergelegd om verspreiding tegen te gaan. De Vulcaanweg is nog steeds afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Jeroen Vethaak/ westlanders.nu/Henk vd Plas /Ton Bakker

zgbvlaar

 

zgbvlaar1 zgbvlaar2

 

foto 1 foto 4foto 2

foto 3

 

foto 5

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg