Zeer grote brand in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen

Date:

Deel bericht:

Vlaardingen – In een bedrijfspand aan de Koningin Wilhelminahaven brak zondagmiddag een zeer grote brand uit. Op het moment van het alarmeren van de brandweer was de brand al ruim uitslaand. Diverse brandweerkazernes uit de regio bieden ondersteuning bij de enorme brand. Zo is er ondersteuning vanuit Berkel en Rodenrijs, Rozenburg Hoogvliet, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Rotterdam. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die over de wijk heen trok. Omstreeks half drie vannacht werd er het sein ‘brand meester’ gegeven.

De rook trok richting de A4 en ook het treinverkeer werd gestremd. De politie had de omgeving ruim afgezet, doordat de dikke rook gevaarlijk voor de volksgezondheid zou kunnen zijn. Om bewoners te informeren werd er een NL-Alert verstuurd en reed de politie met geluidswagens door de straten in het effect gebied. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Om de enorme vlammenzee te blussen, zijn er ook vier blusvaartuigen van de Havendienst ter plaatse. Zij doen tevens mee met de blusactie en voorzien de brandweervoertuigen van voldoende water. Als u last heeft van de rook is het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

- Advertisement -

De brandweer heeft ruim vijftig voertuigen waaronder 13 tankautospuiten, 4 ladderwagens/hoogwerkers, meerdere officieren en overige mankracht eenheden ingezet. In totaal zijn er ruim vijftig brandweervoertuigen gealarmeerd. De kazernes die leeg waren worden opgevuld met vrijwilligers uit de gehele regio.

In de omgeving is het milieu ernstig verontreinigd. De gehele kade en in de haven is veel olie aangetroffen die afkomstig is vanuit de bedrijfspanden. De havendienst en Hebo hebben schermen neergelegd om verspreiding tegen te gaan. De Vulcaanweg is nog steeds afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Jeroen Vethaak/ westlanders.nu/Henk vd Plas /Ton Bakker

zgbvlaar

 

zgbvlaar1 zgbvlaar2

 

foto 1 foto 4foto 2

foto 3

 

foto 5

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...