woensdag, september 22, 2021
14.2 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Zeer grote brand in de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen

Vlaardingen – In een bedrijfspand aan de Koningin Wilhelminahaven brak zondagmiddag een zeer grote brand uit. Op het moment van het alarmeren van de brandweer was de brand al ruim uitslaand. Diverse brandweerkazernes uit de regio bieden ondersteuning bij de enorme brand. Zo is er ondersteuning vanuit Berkel en Rodenrijs, Rozenburg Hoogvliet, Schiedam, Capelle aan den IJssel en Rotterdam. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling die over de wijk heen trok. Omstreeks half drie vannacht werd er het sein ‘brand meester’ gegeven.

De rook trok richting de A4 en ook het treinverkeer werd gestremd. De politie had de omgeving ruim afgezet, doordat de dikke rook gevaarlijk voor de volksgezondheid zou kunnen zijn. Om bewoners te informeren werd er een NL-Alert verstuurd en reed de politie met geluidswagens door de straten in het effect gebied. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Om de enorme vlammenzee te blussen, zijn er ook vier blusvaartuigen van de Havendienst ter plaatse. Zij doen tevens mee met de blusactie en voorzien de brandweervoertuigen van voldoende water. Als u last heeft van de rook is het advies om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer heeft ruim vijftig voertuigen waaronder 13 tankautospuiten, 4 ladderwagens/hoogwerkers, meerdere officieren en overige mankracht eenheden ingezet. In totaal zijn er ruim vijftig brandweervoertuigen gealarmeerd. De kazernes die leeg waren worden opgevuld met vrijwilligers uit de gehele regio.

In de omgeving is het milieu ernstig verontreinigd. De gehele kade en in de haven is veel olie aangetroffen die afkomstig is vanuit de bedrijfspanden. De havendienst en Hebo hebben schermen neergelegd om verspreiding tegen te gaan. De Vulcaanweg is nog steeds afgesloten voor het verkeer.

Foto’s: Jeroen Vethaak/ westlanders.nu/Henk vd Plas /Ton Bakker

zgbvlaar

 

zgbvlaar1 zgbvlaar2

 

foto 1 foto 4foto 2

foto 3

 

foto 5

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg