Brandweer en politie maken zich zorgen om hennepplantages in Rotterdam

vrijdag 22 augustus 2014 08:45


Rotterdam – De brandweer is steeds banger voor de vele wietplantages in woonwijken. Bijna een derde van alle woningbranden zijn de oorzaak van een illegale hennepkwekerij. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat er een verschuiving is te zien van de locaties. In plaats van op industrieterreinen zijn ze steeds vaker te vinden in woningen. Afgelopen weken was er brand in de Narcissenstraat, Frans Bekkersraat en het Homerusplein. Deze woningen hadden te maken met illegale drugs praktijken.

Het gevaarlijke aan wietplantages is het knutselen met stroom. Veel illegale en onveilige aansluitingen worden buiten de meter om gecreëerd. Dit met het gevaar dat overbelasting ontstaat en daardoor dus ook brand. Ook de meters worden teruggedraaid. Dit zorgt vaak voor een flinke schadepost bij de netbeheerder.

Bij de laatste brand in de Jan Kruijfstraat raakten 24 woningen voor korte tijd onbewoonbaar  nadat er een flinke brand was ontstaan. Voor hulpverleners is het eveneens onveilig om een wietplantage binnen te treden. Vaak zijn er Boobytraps aanwezig zoals valkuilen achter de deuren en spanningsdraden onder stroom om de doorgang te verhinderen. Wel is het inmiddels zo dat de politie steeds vaker hennepplantages weet op te ruimen. Dit mede dankzij de buurtbewoners die steeds vaker een melding maken. Een hennepplantage is vaak te herkennen aan een penetrante geur, altijd gesloten ramen en weinig activiteit bij de woning.

 

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brandweer en politie maken zich zorgen om hennepplantages in Rotterdam
Schrijver:

 

 


Rotterdam – De brandweer is steeds banger voor de vele wietplantages in woonwijken. Bijna een derde van alle woningbranden zijn de oorzaak van een illegale hennepkwekerij. Een woordvoerder van de brandweer verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat er een verschuiving is te zien van de locaties. In plaats van op industrieterreinen zijn ze steeds vaker te vinden in woningen. Afgelopen weken was er brand in de Narcissenstraat, Frans Bekkersraat en het Homerusplein. Deze woningen hadden te maken met illegale drugs praktijken.

Het gevaarlijke aan wietplantages is het knutselen met stroom. Veel illegale en onveilige aansluitingen worden buiten de meter om gecreëerd. Dit met het gevaar dat overbelasting ontstaat en daardoor dus ook brand. Ook de meters worden teruggedraaid. Dit zorgt vaak voor een flinke schadepost bij de netbeheerder.

Bij de laatste brand in de Jan Kruijfstraat raakten 24 woningen voor korte tijd onbewoonbaar  nadat er een flinke brand was ontstaan. Voor hulpverleners is het eveneens onveilig om een wietplantage binnen te treden. Vaak zijn er Boobytraps aanwezig zoals valkuilen achter de deuren en spanningsdraden onder stroom om de doorgang te verhinderen. Wel is het inmiddels zo dat de politie steeds vaker hennepplantages weet op te ruimen. Dit mede dankzij de buurtbewoners die steeds vaker een melding maken. Een hennepplantage is vaak te herkennen aan een penetrante geur, altijd gesloten ramen en weinig activiteit bij de woning.

 

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!