Brand in woning Piet van de Polsingel mogelijk aanslag op drugsbaas Mustafa B

woensdag 27 augustus 2014 09:25

Rotterdam – De uitgebrande woning in de wijk Terbregge aan de Piet van de Polsingel zou mogelijk doelbewust in brand zijn gestoken. De woning die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrandde na een explosie zou mogelijk van drugsbaron Mustafa B zijn. Het lijkt erop dat hij het slachtoffer zou zijn van een regelrechte aanslag. In de woning ontstond een felle brand nadat er een flinke knal was gehoord. Door deze brand zijn twee naastgelegen huizen ook zwaar beschadigd. De bewoners daarvan kunnen zeker drie maanden niet terug naar hun eigen woning.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij nog steeds rekening houden met brandstichting. Echter willen zij niet op de zaken vooruit komen en bevestigen dat het gaat om een mogelijke aanslag op Mustafa B. Buurtbewoners hebben laten weten dat ze wel vaker vreemde activiteiten hadden opgemerkt. Hij zou vooral in de nacht telefonisch actief zijn op straat. Ook hangt de woning vol met beveiligingscamera’s op de gevels. Ook zou hij geregeld rijden in verschillende auto’s. Een weer andere bewoner vertelde dat er vorig jaar werd ingebroken in zijn dure Audi. Toen werd er een navigatie systeem gestolen.

Onderzoek politie
De politie laat weten de brand nog steeds te onderzoeken. De woning is vergrendeld en wordt beschouwd als een “plaats delict”. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld. De politie wil echter niet bevestigen dat Mustafa B inderdaad vast zou zitten. De bewoners van het getroffen pand zou op vakantie zijn.

Woningen buren onbewoonbaar
Ook de schade bij de buren is enorm. Nieuws op Beeld sprak met de broer van een buurman die getroffen werd. De buurman zelf was op vakantie en werd op de hoogte gesteld. De schade in de woning is enorm. Om de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer gaten in het dak gemaakt. Veel bluswater is daardoor op de onderliggende verdiepingen terecht gekomen. Door de waterschade is er ook geen elektriciteit en gas meer aanwezig in het pand. Het zal nog zeker drie maanden duren voordat de bewoners weer zicht hebben op een eventuele terugkeer. Daarnaast komt de buurman zo snel mogelijk naar huis om de schade te bekijken.

IMG_2181kl

De woning van de buurman liep flinke schade op

IMG_2178kl IMG_2180kl IMG_2187kl

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Brand in woning Piet van de Polsingel mogelijk aanslag op drugsbaas Mustafa B
Schrijver:

 

 

Rotterdam – De uitgebrande woning in de wijk Terbregge aan de Piet van de Polsingel zou mogelijk doelbewust in brand zijn gestoken. De woning die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrandde na een explosie zou mogelijk van drugsbaron Mustafa B zijn. Het lijkt erop dat hij het slachtoffer zou zijn van een regelrechte aanslag. In de woning ontstond een felle brand nadat er een flinke knal was gehoord. Door deze brand zijn twee naastgelegen huizen ook zwaar beschadigd. De bewoners daarvan kunnen zeker drie maanden niet terug naar hun eigen woning.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij nog steeds rekening houden met brandstichting. Echter willen zij niet op de zaken vooruit komen en bevestigen dat het gaat om een mogelijke aanslag op Mustafa B. Buurtbewoners hebben laten weten dat ze wel vaker vreemde activiteiten hadden opgemerkt. Hij zou vooral in de nacht telefonisch actief zijn op straat. Ook hangt de woning vol met beveiligingscamera’s op de gevels. Ook zou hij geregeld rijden in verschillende auto’s. Een weer andere bewoner vertelde dat er vorig jaar werd ingebroken in zijn dure Audi. Toen werd er een navigatie systeem gestolen.

Onderzoek politie
De politie laat weten de brand nog steeds te onderzoeken. De woning is vergrendeld en wordt beschouwd als een “plaats delict”. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld. De politie wil echter niet bevestigen dat Mustafa B inderdaad vast zou zitten. De bewoners van het getroffen pand zou op vakantie zijn.

Woningen buren onbewoonbaar
Ook de schade bij de buren is enorm. Nieuws op Beeld sprak met de broer van een buurman die getroffen werd. De buurman zelf was op vakantie en werd op de hoogte gesteld. De schade in de woning is enorm. Om de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer gaten in het dak gemaakt. Veel bluswater is daardoor op de onderliggende verdiepingen terecht gekomen. Door de waterschade is er ook geen elektriciteit en gas meer aanwezig in het pand. Het zal nog zeker drie maanden duren voordat de bewoners weer zicht hebben op een eventuele terugkeer. Daarnaast komt de buurman zo snel mogelijk naar huis om de schade te bekijken.

IMG_2181kl

De woning van de buurman liep flinke schade op

IMG_2178kl IMG_2180kl IMG_2187kl

 

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Kogelhulzen aangetroffen aan Bramentuin in Rotterdam

Rotterdam - Woensdag 23 september heeft er rond 21.30 uur een schietpartij plaatsgevonden in een park aan de Bramentuin. Voor zover zijn er geen bekenden. Omwonenden hoorden meerdere knallen, waarna zij de politie belden. Agenten troffen meerdere hulzen aan, maar geen...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!