Brand in woning Piet van de Polsingel mogelijk aanslag op Mustafa B

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De uitgebrande woning in de wijk Terbregge aan de Piet van de Polsingel zou mogelijk doelbewust in brand zijn gestoken. De woning die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrandde na een explosie zou mogelijk een aanslag zijn geweest op Mustafa B. Het lijkt erop dat hij het slachtoffer zou zijn van een regelrechte aanslag. In de woning ontstond een felle brand nadat er een flinke knal was gehoord. Door deze brand zijn twee naastgelegen huizen ook zwaar beschadigd. De bewoners daarvan kunnen zeker drie maanden niet terug naar hun eigen woning.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij nog steeds rekening houden met brandstichting. Echter willen zij niet op de zaken vooruit komen en bevestigen dat het gaat om een mogelijke aanslag op Mustafa B. Buurtbewoners hebben laten weten dat ze wel vaker vreemde activiteiten hadden opgemerkt. Hij zou vooral in de nacht telefonisch actief zijn op straat. Ook hangt de woning vol met beveiligingscamera’s op de gevels. Ook zou hij geregeld rijden in verschillende auto’s. Een weer andere bewoner vertelde dat er vorig jaar werd ingebroken in zijn dure Audi. Toen werd er een navigatie systeem gestolen.

- Advertisement -

Onderzoek politie
De politie laat weten de brand nog steeds te onderzoeken. De woning is vergrendeld en wordt beschouwd als een “plaats delict”. Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben diverse sporen veiliggesteld. De politie wil echter niet bevestigen dat Mustafa B inderdaad vast zou zitten. De bewoners van het getroffen pand zou op vakantie zijn.

Woningen buren onbewoonbaar
Ook de schade bij de buren is enorm. Nieuws op Beeld sprak met de broer van een buurman die getroffen werd. De buurman zelf was op vakantie en werd op de hoogte gesteld. De schade in de woning is enorm. Om de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer gaten in het dak gemaakt. Veel bluswater is daardoor op de onderliggende verdiepingen terecht gekomen. Door de waterschade is er ook geen elektriciteit en gas meer aanwezig in het pand. Het zal nog zeker drie maanden duren voordat de bewoners weer zicht hebben op een eventuele terugkeer. Daarnaast komt de buurman zo snel mogelijk naar huis om de schade te bekijken.


Update 21-02-22

Op basis van verkregen informatie hebben wij verwijderd dat de woning mogelijk van Mustafa B zou zijn. De eigenaresse van het pand heeft zich bij onze redactie gemeld.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...