Ruim 600.000 bezoekers naar feestelijke VKV City Race Rotterdam [VIDEO]

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Gierende motoren en de geur van smeltend rubber waren zondag de ingrediënten van de tiende editie van de VKV City Race. Een evenement die inmiddels bekend staat als het autosport evenement in Rotterdam. De coureurs vermaken het publiek met hun stunts en racerij door de straten van het centrum. Het evenement wat plaats vond tussen de Willemsbrug en het Hofplein trokken weer een enorm aantal bezoekers naar de mooiste stad van Nederland. Jong en oud in totaal ruim 600.000 mensen hebben zich in een lekker zonnetje kunnen vermaken van de mooie race-bolides en motoren.

Onder andere de luchtmacht gaf een spectaculaire demonstratie weg met een Apache gevechtshelikopter. De bemanning van de helikopter haalden vette stunts uit waar het publiek mocht van genieten. Ook lieten zij verschillende gevechtsmoves zien. Het spektakel vond voorafgaand aan de race plaats tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

- Advertisement -

Max Verstappen scheurde met zijn Formule 1 wagen door de straten van Rotterdam. Bij het driften op het Hofplein ging het echter fout. Nadat hij was losgeduwd wilde hij naar voren rijden en raakte daarbij de betonnen vangrail. De neus van de Formule 1 wagen brak af en er restte niets anders dan nog op volle snelheid een mooi publieksrondje te rijden.

Tot dusver bekend is het evenement feestelijk en ordelijk verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voor gedaan tijdes het event. Ook de coureurs hadden een fantastische dag op de VKV City Race. Oud-Premier Jan-Peter Balkenende was uiteraard net zoals voorgaande jaren ook weer van de partij. Ook hij genoot met volle teugen van het evenement.

Foto’s : Jeffrey Jacobs, Joëy Heijstek & John Heijstek   Video : Wendy van Viegen

Foto : Jeffrey Jacobs
Foto : Jeffrey Jacobs

 

Foto’s : John Heijstek

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...