woensdag, april 14, 2021
2.4 C
Rotterdam
woensdag 14 april 2021

Ruim 600.000 bezoekers naar feestelijke VKV City Race Rotterdam [VIDEO]

Rotterdam – Gierende motoren en de geur van smeltend rubber waren zondag de ingrediënten van de tiende editie van de VKV City Race. Een evenement die inmiddels bekend staat als het autosport evenement in Rotterdam. De coureurs vermaken het publiek met hun stunts en racerij door de straten van het centrum. Het evenement wat plaats vond tussen de Willemsbrug en het Hofplein trokken weer een enorm aantal bezoekers naar de mooiste stad van Nederland. Jong en oud in totaal ruim 600.000 mensen hebben zich in een lekker zonnetje kunnen vermaken van de mooie race-bolides en motoren.

Onder andere de luchtmacht gaf een spectaculaire demonstratie weg met een Apache gevechtshelikopter. De bemanning van de helikopter haalden vette stunts uit waar het publiek mocht van genieten. Ook lieten zij verschillende gevechtsmoves zien. Het spektakel vond voorafgaand aan de race plaats tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

Max Verstappen scheurde met zijn Formule 1 wagen door de straten van Rotterdam. Bij het driften op het Hofplein ging het echter fout. Nadat hij was losgeduwd wilde hij naar voren rijden en raakte daarbij de betonnen vangrail. De neus van de Formule 1 wagen brak af en er restte niets anders dan nog op volle snelheid een mooi publieksrondje te rijden.

Tot dusver bekend is het evenement feestelijk en ordelijk verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voor gedaan tijdes het event. Ook de coureurs hadden een fantastische dag op de VKV City Race. Oud-Premier Jan-Peter Balkenende was uiteraard net zoals voorgaande jaren ook weer van de partij. Ook hij genoot met volle teugen van het evenement.

Foto’s : Jeffrey Jacobs, Joëy Heijstek & John Heijstek   Video : Wendy van Viegen

Foto : Jeffrey Jacobs
Foto : Jeffrey Jacobs

 

Foto’s : John Heijstek

Related Articles

Samenvatting persconferentie corona 13 april 2021 : “Geen versoepelingen, wel buitenschoolse opvang weer open”

0
Op dinsdagavond 13 april 2021 hebben demissionair-minister Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een...

Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

0
Gouda - De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging...

Twee gewonden bij ongeval Langenhorst Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Langenhorst in Rotterdam zijn dinsdagmorgen twee personen gewond geraakt bij een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend

Stakingsdreiging Rotterdamse haven afgewend [...]

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland

Poster boze sheriff op winkelruiten in Hoek van Holland [...]

OurDomain bereikt hoogste punt

OurDomain bereikt hoogste punt [...]

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam

1800 nieuwe fietsparkeerplaatsen in Rotterdam [...]

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC

8 miljoen voor kankeronderzoek in Erasmus MC [...]

Stay Connected

9,380FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg