woensdag, september 22, 2021
14.2 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Ruim 600.000 bezoekers naar feestelijke VKV City Race Rotterdam [VIDEO]

Rotterdam – Gierende motoren en de geur van smeltend rubber waren zondag de ingrediënten van de tiende editie van de VKV City Race. Een evenement die inmiddels bekend staat als het autosport evenement in Rotterdam. De coureurs vermaken het publiek met hun stunts en racerij door de straten van het centrum. Het evenement wat plaats vond tussen de Willemsbrug en het Hofplein trokken weer een enorm aantal bezoekers naar de mooiste stad van Nederland. Jong en oud in totaal ruim 600.000 mensen hebben zich in een lekker zonnetje kunnen vermaken van de mooie race-bolides en motoren.

Onder andere de luchtmacht gaf een spectaculaire demonstratie weg met een Apache gevechtshelikopter. De bemanning van de helikopter haalden vette stunts uit waar het publiek mocht van genieten. Ook lieten zij verschillende gevechtsmoves zien. Het spektakel vond voorafgaand aan de race plaats tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug.

Max Verstappen scheurde met zijn Formule 1 wagen door de straten van Rotterdam. Bij het driften op het Hofplein ging het echter fout. Nadat hij was losgeduwd wilde hij naar voren rijden en raakte daarbij de betonnen vangrail. De neus van de Formule 1 wagen brak af en er restte niets anders dan nog op volle snelheid een mooi publieksrondje te rijden.

Tot dusver bekend is het evenement feestelijk en ordelijk verlopen. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voor gedaan tijdes het event. Ook de coureurs hadden een fantastische dag op de VKV City Race. Oud-Premier Jan-Peter Balkenende was uiteraard net zoals voorgaande jaren ook weer van de partij. Ook hij genoot met volle teugen van het evenement.

Foto’s : Jeffrey Jacobs, Joëy Heijstek & John Heijstek   Video : Wendy van Viegen

Foto : Jeffrey Jacobs
Foto : Jeffrey Jacobs

 

Foto’s : John Heijstek

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,066VolgersVolg