Metro ramt oplegger door storing stoplichten Hoofdweg Rotterdam

maandag 1 september 2014 11:17

Rotterdam – Het metroverkeer is maandagochtend voor lange duur gestremd geweest na een ongeval bij de verkeersovergang op de Hoofdweg. Een auto met daarachter een oplegger werd door een metro die in de richting van station Oosterflank reed geramd, dit gebeurde door een storing in het systeem van de verkeerslichten. Vanwege de aanrijding worden metro’s tussen Graskruid en Prinsenlaan over één spoor gestuurd.

Ondanks de aanrijding vielen er geen gewonden en was de weg snel vrijgegeven, de RET heeft de betrokken metro ter plaatse teruggereden naar station Alexander en heeft hem daar aan een controle onderworpen. Firma Citytec is ter plaatse gekomen om het stoplichtensysteem goed af te stellen, deze is waarschijnlijk fout komen te staan door langdurige werkzaamheden op de kruising Prins Alexanderlaan met de Hoofdweg.

Foto’s : Joëy Heijstek

DSC_5208 DSC_5209 DSC_5210 DSC_5212

 

0 reacties

Metro ramt oplegger door storing stoplichten Hoofdweg Rotterdam
Schrijver:

 

 

Rotterdam – Het metroverkeer is maandagochtend voor lange duur gestremd geweest na een ongeval bij de verkeersovergang op de Hoofdweg. Een auto met daarachter een oplegger werd door een metro die in de richting van station Oosterflank reed geramd, dit gebeurde door een storing in het systeem van de verkeerslichten. Vanwege de aanrijding worden metro’s tussen Graskruid en Prinsenlaan over één spoor gestuurd.

Ondanks de aanrijding vielen er geen gewonden en was de weg snel vrijgegeven, de RET heeft de betrokken metro ter plaatse teruggereden naar station Alexander en heeft hem daar aan een controle onderworpen. Firma Citytec is ter plaatse gekomen om het stoplichtensysteem goed af te stellen, deze is waarschijnlijk fout komen te staan door langdurige werkzaamheden op de kruising Prins Alexanderlaan met de Hoofdweg.

Foto’s : Joëy Heijstek

DSC_5208 DSC_5209 DSC_5210 DSC_5212

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!