vrijdag, juni 25, 2021
13.3 C
Rotterdam
vrijdag 25 juni 2021

Twee doden en tientallen gewonden na ravage op A58 Zeeland na diverse aanrijdingen met ruim 150 voertuigen.

Zeeland – Bij het enorme ongeval op de A58 zijn vanmorgen twee doden en tientallen (zwaar)gewonden gevallen. Omstreeks acht uur ontstonden de eerste aanrijdingen op de snelweg. Op meerdere punten op de A58 reden zeker 150 voertuigen op elkaar. Ter hoogte van het Shell-tankstation kwamen twee personen om het leven. Één van de doden was een motorrijder, de ander een automobilist. Voor het incident werden tientallen brandweervoertuigen en zeker vijftig ambulances ingezet.

De ongevallen onstonden door de enorme dichte mist die was ontstaan. Het zicht was op sommige plekken nog geen tachtig meter. Door die dichte mist ging het op drie plaatsen in de richting van Bergen op Zoom verkeerd. Vanwege de enorme omvang van het ongeval werd er bijstand geleverd vanuit naburige regio’s. Voor het incident werd opgeschaald naar GRIP 4. Zo kon er een extra tijdelijke meldkamer ter plaatse worden ingericht om alle eenheden aan te sturen. Alle aanrijdingen vonden plaats op de rijbaan richting Bergen op Zoom. Om de hulpdiensten vrij baan te geven werd de snelweg in beide richtingen afgesloten.

Betrokken werden op verschillende locaties opgevangen. Deze punten betroffen het et ANWB-punt bij de Vierwegen in Kapelle, congrescentrum De Stenge in Heinkenszand en De Blikken in Arnemuiden. Bergers hebben alle voertuigen die niet meer zelfstandig konden rijden weggesleept. Deze voertuigen zijn opgeslagen bij de Zeelandhallen. Ook de voertuigen van weggebruikers die van de snelweg zijn gehaald zijn daar gestald. De weg is nog tot zeker 19.00 uur afgesloten.

Woordvoerder Jan Lonink van het Regionaal Beleidsteam liet weten dat de meeste slachtoffers uit Zeeland afkomstig zijn. Vanwege de ernst en impact van het afschuwelijke ongeval is er een noodnummer ingericht. Mensen die graag willen praten of psychische hulp nodig hebben kunnen bellen met het nummer 0800-6100. Ook voor de kinderen in twee invalidebusjes wordt opvang en speciale begeleiding geregeld. De politie zal nog een geruime tijd bezig zijn om het gehele onderzoek af te ronden.

Foto’s : Mark Boonman & Arnoud Knegt

Bxo1zUvCMAAB6eF Bxo4zdUIEAAVMPH Bxo9VSsCIAAL5He

Related Articles

Klaar-overs Jacobus Koelemanschool krijgen diploma

0
Krimpen aan den IJssel - Zeven kinderen van de Jacobus Koelemanschool kunnen voortaan hun klasgenootjes...

421 leerlingen doen fietsverkeersexamen in Krimpen aan den IJssel

0
Donderdagmorgen waren de fietsverkeersexamens voor de basisschool scholieren van de groepen 7 en 8  uit...

Vrouw bezeert been in natuurgebied Zuidoordsedijk Zuidland

0
Zuidland - Een vrouw is vanmiddag rond vijf uur gewond geraakt nadat zij zich in...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord [...]

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt [...]

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper

Celstraf geëist voor beïnvloeden getuigen trouwstoetmepper [...]

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk

Dode jonge vogels in tuin stadhuis Rotterdam door snoeiwerk [...]

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe

Ook Rotterdam staat EK-televisieschermen op terrassen toe [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg