Politiebusjes botsen tijdens achtervolging scooter

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft zondagavond 21 september twee jongens aangehouden nadat zij een stopteken ne-geerden en op de vlucht sloegen. Twee politiebusjes die achter de jongens aangingen, kwamen tijdens de achtervolging met elkaar in botsing. Niemand raakte gewond.

Zondagavond wilden agenten twee scooters op de Gooilandsingel onderwerpen aan een routinecontrole. Bij het geven van een stopteken, gingen de scooters er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten een achtervolging in om de twee scooters met hun verkeersgevaarlijke gedrag tot stoppen te brengen. Een tweede politiebusje werd hierbij om assistentie gevraagd.

- Advertisement -

Een scooter wist tijdens de achtervolging te ontkomen. De bestuurder van de andere verloor in de Bas Jungeriusstraat de controle over de scooter. Hij en zijn passagier gingen onderuit en eindigden tegen een van de politievoertuigen. Een jongen kon direct worden aangehouden. De ander probeerde alsnog te voet weg te komen.

De agenten gingen achter hem aan en ondanks optische en geluidssignalen, zag de bestuurder van een stilstaande auto de politievoertuigen over het hoofd en deed plots zijn deur open. De agenten proberen de deur te ontwijken, maar de twee politiebusjes botsten op elkaar en schoven tegen de stilstaande auto aan. De scooterrijder kon echter niet ontkomen en werd alsnog aangehouden. De twee jongens zijn meegenomen naar het bureau. Daar werd duidelijk dat de bestuurder zonder rijbewijs op de scooter zat. De twee worden verdacht van verkeersgevaarlijk gedrag en het verlaten van een plaats ongeval.

Bron : Politie.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Kat overleden door verwaarlozing Rotterdammer

Rotterdam - Afgelopen week is een kat overleden, omdat de eigenaar het diertje had verwaarloosd. Dit heeft de...

Brand in containerruimte van MFC Zuid Boerhaavestraat Rotterdam

Rotterdam - In de containerruimte van MFC Rotterdam Zuid aan de Boerhaavestraat in Rotterdam is afgelopen nacht rond...