Man aangehouden na inrijden op en beroven van vrouwen

Date:

Share post:

Zwijndrecht – Een 32-jarige man heeft nogal wat uit te leggen. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagochtend 22 september twee vrouwen heeft aangereden met als doel hen te beroven. De auto bleek ook nog eens gestolen en de man vloog bij een latere achtervolging uit de bocht. De vrouwen raakten licht gewond.

Een 35-jarige vrouw uit Zwijndrecht stond zondagavond rond 23.30 uur stil met haar fiets langs de kant van weg op de Willem van Oranjelaan. Zij werd ineens aangereden door een auto. Haar fiets kwam hierbij onder de auto terecht. Zelf raakte zij licht gewond. De vrouw werd bedreigd door de bestuurder en hij beroofde haar van haar tas. De vrouw rende weg, waarop de man achter haar aanreed. Hij raakte haar nog een keer met de auto en toen de vrouw wist aan te bellen in de omgeving bij een bewoner, ging de man er vandoor.

Tweede slachtoffer
Een kwartier later wilde een 67-jarige vrouw uit Zwijndrecht met haar hondje op de Karel Doormanlaan oversteken. Zij zag een auto achteruit rijden, waarna deze ineens op haar afkwam. De vrouw kon de auto niet meer ontwijken en belandde via de motorkap op de straat. Ook zij raakte licht gewond. Ambulancemedewerkers ontfermden zich over de vrouw. Zij had een aantal schaafwonden en hoefde uiteindelijk niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

Onderzoek
Agenten gingen direct op zoek naar de man en zagen de betreffende auto rijden op de Lindtsedijk. De bestuurder ging er direct vandoor, maar vloog uit de bocht op de Laan van Nederhoven, waarna hij met de auto vast kwam te zitten in de bosschages. De auto bleek eerder die middag te zijn gestolen in Zwijndrecht. De man heeft nabij de Surinamestraat in Zwijndrecht mogelijk ook een lantaarnpaal uit de grond gereden. Politie sluit niet uit dat hij nog meer strafbare feiten op zijn kerfstok heeft en doet verder onderzoek.

BRON: Politie.nl

- Advertisement -

Gerelateerd