Man aangehouden na inrijden op agent Schuddebeursedijk Simonshaven

Date:

Share post:

Simonshaven – Afgelopen avond omstreeks 22:00 uur heeft de politie een schot gelost op een voertuig na een achtervolging om de verdachte aan te houden die eerder op een politieagent was ingereden.

In Spijkenisse zagen agenten een auto rijden waarbij het vermoeden rees dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alchohol verkeerde. Op het moment dat de bestuurder een stopteken voor zijn staandehouding negeerde hij deze en werd de achtervolging ingezet waaraan meerdere eenheden aan deelnamen.

Tijdens deze achtervolging werden hoge snelheden behaald waarbij de auto kort voor hij tot stilstand kwam ook nog een politieauto ramde op de Schuddebeursedijk te Simonshaven. Nadat de auto was klemgereden wilden de agenten de bestuurder aanhouden, echter dacht hij daar anders over en reed op één van de agenten in.

Hierop zag één agent zich genoodzaakt een schot te lossen op de auto waar na de bestuurder kon worden aangehouden. Hierbij is niemand gewond geraakt. Na de aanhouding is de bestuurder voor verder verhoor over gebracht naar het politiebureau. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) en de Forensische Opsporing (FO) is ter plaatse gekomen om onderzoek te toen en sporen veilig te stellen.

- Advertisement -

Gerelateerd