Bewoners geëvacueerd na wateroverlast Homerusstraat Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Zondagmiddag omstreeks 16:08 uur heeft de meldkamer brandweer Rotterdam – Rijnmond een zogeheten snel interventievoertuig geallarmeerd voor een melding van wateroverlast op de Homerusstraat te Rotterdam.

Ter plaatse bleek dat er door onbekende oorzaak waterschade was onstaan op de bovenste woonlaag van het vier etage tellende wooncomplex welke via diverse wegen naar beneden sijpelde. Omdat het water ook de elektrischiteitsvoorziening van het wooncomplex had aangetast heeft men in verband met het gevaar voor kortsluiting besloten iedereen te evacueren.

Ondanks dat de stroomvoorziening is afgesloten heeft één persoon er voor gekozen om toch in zijn woning te blijven. Drie gezinnen hebben onderdak gevonden bij hun familie en vier gezinnen zijn tijdelijk ondergebracht in een hotel.

De lekkage is inmiddels verholpen en energiebedrijf Joulz is de komende tijd bezig om het elektrische gedeelte te repareren en waar nodig te vervangen. Joulz kan nog niet aangeven wanneer men denkt klaar te zijn met deze werkzaamheden.

- Advertisement -

Gerelateerd