Coureurs leveren rijbewijs in en krijgen EMG-cursus na asociaal rijgedrag in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Twee automobilisten zijn hun auto en hun rijbewijs kwijt en moeten een dure cursus volgen. Aanleiding is hun verkeersgedrag in de nacht van zaterdag op zondag. Rond 04.00 uur die nacht reed een eenheid van de politie in een burgerauto op de A20. Plotseling werden de agenten met hoge snelheid ingehaald door twee auto’s. Die kwamen van een oprit aan de Hoofdweg en ‘schoven’ direct door naar de uiterste linker rijstrook. Op dat moment reden de beide auto’s al zo’n 140 km/uur. Maar die snelheid liep al heel snel op naar 230 km/uur en op dat moment liepen de auto’s nog uit op het politievoertuig.

De auto verlieten de A20 bij afslag Rotterdam-Centrum. Voor het rode verkeerslicht probeerde één van de auto’s een zogenaamde burn-out te maken en toen het verkeerslicht groen werd, reden beiden weer met grote snelheid weg richting Rotterdam-Centrum. De twee reden de Schieweg en de Schiekade af en deden dat met hoge snelheden van wel 120 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. Zij verwisselden vak van rijstrook en geven daarbij geen richting aan. Het overig verkeer had hier duidelijk veel hinder van.

Op het Hofplein aangekomen had één van de beide bestuurders maling aan de voorsorteervakken, reed door een rood verkeerslicht en vervolgde uiteindelijk zijn weg via de Pompenburg naar de Goudsesingel. De ander volgde. Op de Meent aangekomen maakte één van beiden nog een burn-out wat tot gevolg had dat zwarte afdrukken van de banden op het wegdek achterbleven.

Beide bestuurders zijn daarop aangesproken door de agenten. De twee mannen, Rotterdammers van 24- en 28 jaar oud, zijn beiden beginnend bestuurder. De rijbewijzen zijn ingevorderd en de auto’s in beslag genomen. Ook moeten de twee een cursus rijvaardigheid volgen.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd