dinsdag, juni 22, 2021
13 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Extra OV-Surveillanten ingezet op metrolijnen RET Rotterdam

Rotterdam – Wethouder Joost Eerdmans (veiligheid) installeerde donderdag de eerste 10 extra OV-Surveillanten (OVS) in de Rotterdamse metro. Zij gaan ‘s avonds toezicht houden en service bieden in de Rotterdamse metro’s. ‘De veiligheid in het OV verbeteren is één van mijn speerpunten. Daarom wil ik in de avonduren menselijk toezicht op elke metro hebben tot de laatste rit’, aldus Joost Eerdmans. ‘In 2018 zal op iedere metro een OV- Surveillant aanwezig zijn. Daarnaast blijven de huidige 45 OV-Surveillanten die al actief zijn behouden.

’ Vanaf vandaag zien reizigers van donderdag tot en met zaterdag van 17.00 tot de laatste rit op het traject Coolhaven-Voorschoterlaan op de A, B en C-lijn in elke metro een OVS-team aan het werk.  Ook Pedro Peters, directeur van de RET is tevreden: ‘Uit onderzoek blijkt dat reizigers zich veiliger voelen door de aanwezigheid van de OV-surveillanten in onze metro’s. De inzet van extra OV-surveillanten zorgt er voor dat de reizigers hen nog vaker tegenkomen en dat is goed nieuws!‘

 OV-Surveillant

In 2011 is de RET in opdracht van de gemeente Rotterdam gestart met de inzet van OV-surveillanten in de metro. Op alle Rotterdamse trajectdelen van de metro zijn OVS-teams in de avonduren aanwezig tot 24.00 uur en leveren daarmee een bijdrage aan het gevoel van veiligheid van de reizigers in de metro. De OVS is er voor service, houdt toezicht en treedt indien nodig op. In totaal zijn er momenteel 55 OV-surveillanten in dienst.

De 10 extra OV-surveillanten worden van donderdag tot zaterdag ingezet in iedere metro op het traject Coolhaven- Voorschoterlaan van 17.00 uur tot einde dienst. Om de OVS duidelijk herkenbaar te maken, dragen zij epauletten op hun uniform en nu ook een jas met daarop ‘OV-surveillant’.

Klantwaardering

Uit extern onderzoek dat onlangs onder metroreizigers werd uitgevoerd blijkt dat reizigers zich veiliger voelen door de aanwezigheid van de OV-surveillant. Metroreizigers waarderen hun rit met een OV-surveillant met een 7,8 en geven ook aan dat de OVS een positieve bijdrage levert  aan het verstrekken van reisinformatie.

De komst van de OV-surveillanten heeft ook een positief effect op de veiligheidsbeleving van de reizigers tijdens de metrorit, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de landelijke OV-klantenbarometer  van het KpVV. Reizigers waardeerden de veiligheid van hun metrorit bij de RET in 2013 met een 7,5.

Minder overtredingen op huisregels

De OV-surveillanten houden toezicht en bieden service. Ze zijn hiervoor opgeleid. Zo spreken zij reizigers ook aan het op naleven van huisregels die gelden in het openbaar vervoer zoals bijvoorbeeld niet roken, eten, drinken of voeten op de bank. In 2013 halveerde het aantal overtredingen van de huisregels in de metro.

Foto’s en verslag :  RET Rotterdam

RKeus_20141009_162 RKeus_20141009_156

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City

Weer 13 insprekers langs raad over Feyenoord City [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,990VolgersVolg