Twee gewonden bij aanrijding tussen auto en scooter Kralingse Zoom Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Omstreeks 16:45 uur kreeg de meldkamer ambulance Rotterdam – Rijnmond een melding binnen van een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Kralingse Zoom met de kruising K.P. van der Mandelelaan. Hierop is direct een ambulance en de politie met spoed ter plaatse gekomen. Ter plaatse bleek het te gaan om een man en een vrouw welke als opzittende van een snorscooter hard ten val waren gekomen nadat zij in botsing waren gekomen met een afslaande auto toen zij vanaf de Kralingse zoom in de richting van de Abram van Rijckevorselweg reden.

Omstanders die de klap van de aanrijding gehoord hadden en een langskomende medewerker van de brandweer hebben direct eerste hulp geboden aan de slachtoffers en zich over de bestuurster van de personenauto ontfermt. Door dit handelen konden de beide slachtoffers stabiel blijven liggen in afwachting van het gealarmeerde ambulancepersoneel. Hierdoor kon de politie zich bezighouden met het maken van de afzetting zodat niemand het plaats van het ongeval kon bevuilen om eventuele sporen te vernielen.

- Advertisement -

Beide slachtoffers zijn gestabiliseerd op een wervelplank nadat men een nekkraag had om gekregen om eventueel nekletsel verder te voorkomen. Na stabilisatie zijn beide slachtoffers overgebracht naar het Erasmus MC voor verder onderzoek. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om het ongeval en de ter plaatse aangetroffen sporen in kaart te brengen.

2014-10-09 18.20.50 2014-10-09 17.37.18 2014-10-09 17.20.08 2014-10-09 17.05.31 2014-10-09 16.56.48

- Advertisement -

Gerelateerd