Politie rijdt mannen klem na aanbieden gestolen telefoon aan eigenaar Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Een 18-jarige Rotterdammer die zaterdagochtend van zijn gloednieuwe iPhone 6 werd beroofd op de Rotterdamse Bartel Wiltonkade had zijn gadget aan het einde van de dag weer terug. Agenten hielden daar na een korte achtervolging twee verdachten aan voor heling. Het slachtoffer liep met zijn prijzige gadget in de hand over straat. Er rende een man langs die zijn iPhone probeerde weg te grissen. Dat lukte niet en er ontstond een korte worsteling waarbij de dader het slachtoffer met een vuurwapen bedreigde en er zo alsnog vandoor ging met de telefoon.

Het slachtoffer vergrendelde op afstand zijn telefoon zodat deze onbruikbaar was en liet in het scherm de boodschap verschijnen dat ‘de vinder’ via een telefoonnummer contact kon opnemen. Het slachtoffer kreeg later die dag inderdaad een telefoontje van iemand die de telefoon tegen ‘losgeld’ van 200 euro wilde terugbrengen. Er werd afgesproken, maar het slachtoffer belde ook met de politie toen hij zag dat op de afgesproken plaats in de Schipperstraat inderdaad twee personen in een auto leken te wachten.

Toen een politiebus de straat inreed gaf de bestuurder van de auto vol gas. Niet veel verder reden agenten de auto klem. Bij een doorzoeking van de auto werd de iPhone gevonden en werden de twee mannen aangehouden voor heling van de telefoon. Het gaat om twee Rotterdammers van 25 en 30 jaar. Of ze ook bij de straatroof betrokken zijn wordt onderzocht.

Bron : Politiepersberichten

- Advertisement -

Gerelateerd