Wegpiraat crasht tijdens achtervolging met gestolen auto Averdijk Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Politieagenten hielden maandagmiddag een man aan. Voorafgaand aan de aanhouding probeerde hij door levensgevaarlijke perikelen aan de agenten te ontsnappen. Rond tien voor vier zagen agenten een zogenaamde ‘code 300’ een gestolen auto, rijden op de A16. Ze besluiten hem een stopteken te geven. De automobilist geeft hier geen gehoor aan en gaat er in vliegende vaart vandoor.

Door het inschakelen van verschillende politievoertuigen zorgen de agenten dat de auto in beeld bleef. De automobilist probeerde de politievoertuigen te ontwijken en maakte hierbij gevaarlijke keuzes. Zo reed hij tegengesteld aan het verkeer op de A15, negeerde hij rode verkeerslichten en schampte hij geparkeerdstaande auto’s. Nadat hij met twee lekke banden de macht over het stuur verloor belandde het voertuig in de bosjes aan de Averdijk. Hier vluchtte hij een woning in.

Politieagenten zijn hem achterna gegaan en hebben de 26-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij is in de boeien geslagen en naar een politiebureau gebracht. Hier wordt hij verhoord. Het onderzoek naar de gestolen auto is opgestart.

Foto’s : IJsselmondenieuws

image

image

- Advertisement -

Gerelateerd