Vrouw nog steeds in kritieke toestand na beroving Vlietlaan Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – Op woensdag 15 oktober 2014 raakte de 62-jarige mevrouw Kengthanyakarn levensgevaarlijk gewond bij een straatroof op de Vlietlaan in Rotterdam-Oost. Ze ligt nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie is dringend op zoek naar getuigen van dit ernstige misdrijf. Rond 13.50 uur spreken inzittenden, van een zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken, het slachtoffer aan. Dat was ter hoogte van de Albert Heijn op de Vlietlaan.

Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, greep één van de inzittenden na een kort gesprek de gouden ketting met Boeddha-hanger van haar hals. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg in de richting van de Gerdesiaweg. Het slachtoffer werd meegesleurd en kwam ten val. Ze raakte ernstig gewond aan haar hoofd en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De auto waarin de verdachten reden werd even later teruggevonden op het Noordeinde in Rotterdam.

Slachtoffer
Mevrouw Kengthanyakarn, door bekenden ook wel Patty genoemd, is nog steeds in levensgevaar. Ze is moeder van een zoon en oma. Patty staat bekend als een lieve, sociale en behulpzame vrouw. De buitgemaakte ketting droeg zij vrijwel dagelijks. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat Patty op woensdag 15 oktober eerst naar café De Klapdeur aan de Vlietlaan is geweest. Daarna is zij rond lunchtijd naar Alberts Broodjescorner aan de Slaak gegaan en vervolgens rond kwart voor twee ’s middags naar de Albert Heijn op de Vlietlaan.

De auto waar de verdachten in reden is een zwarte Volvo S40 met Duitse kentekenplaten, beginnend met DO (Dordtmund). Eerder die dag werd er met die auto getankt bij een Shellstation langs de A16 thv Hendrik Ido Ambacht. De auto is later die middag teruggevonden op de Noordeinde in Rotterdam. De verdachten, vermoedelijk 2 mannen en 2 vrouwen van waarschijnlijk Roemeense afkomst, zijn daarna mogelijk lopend vertrokken richting de Oudedijk. De bestuurder had waarschijnlijk een donkere trui met enkele witte strepen aan.

Vragen van de politie
Een team van 20 rechercheurs onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen mensen die antwoord kunnen geven op 1 of meer van de volgende vragen:

– Wie heeft mevrouw Kengthanyakarn woensdag 15 oktober voor de beroving gezien?
– Was u rond 13.50 uur op de Vlietlaan en bent u getuige geweest van de beroving?
– Hebt u op de Noordeinde, waar de auto is achtergelaten, de verdachten weg zien lopen? Vermoedelijk liepen ze weg in de richting van Oudedijk. De bestuurder droeg een donkere trui met enkele witte strepen.
– Wie heeft de zwarte Volvo S40 met Duitse kentekenplaten op woensdag 15 oktober 2014 of de periode in de dagen daarvoor gezien en kan mogelijk meer vertellen over de inzittenden of hun signalement?
– Bent u aangesproken door inzittenden van de zwarte Volvo S40 met Duits kenteken op woensdag 15 oktober of de periode daarvoor?
– Is de buitgemaakte ketting (zie foto) bij u te koop aangeboden of heeft u deze ketting ergens gezien na de beroving op 15 oktober?

Het team wil ook graag in bezit komen van camerabeelden die op 15 oktober zijn gemaakt op de Vlietlaan en beelden van het Noordeinde waar de auto werd achtergelaten, of in de nabije omgeving van de plaats delict en van het Noordeinde in de richting van de Oudedijk.

Alle informatie die kan helpen dit misdrijf op te lossen is welkom. Neemt u aub contact op met het rechercheteam Vliet via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron en foto’s : Politie

ketting patty2 auto-zijzicht auto-voorzicht

- Advertisement -

Gerelateerd