Weinig schade door wind en hoogwater in Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De storm die sinds dinsdagmiddag over ons land raasde heeft in de regio Rotterdam-Rijnmond voor weinig problemen gezorgd. Het aantal meldingen van wateroverlast viel ondanks de hoge waterstand mee en ook het aantal meldingen van stormschade vielen mee. In Nieuwerkerk aan den IJssel viel de meeste regen. De brandweer had het echter vrij rustig. Wel waren er door de hand wat meldingen van omgewaaide bomen of grote takken die waren afgebroken.

Keringen gesloten
Rijkswaterstaat heeft door het springtij de Hollandsche IJsselkering gesloten. Dit zorgt ervoor dat de achterliggende polders minder last hebben van het hoge water. Even leek het erop dat de Maeslantkering moest worden gesloten. Deze kering wordt gesloten als er een waterstand van +3.0M boven NAP wordt verwacht. Echter bleef de sluiting uit want het water steeg rond 04.00 uur tot 2.71m boven NAP.

Vlaardingen meeste wateroverlast
In Vlaardingen was de Oosthavenkade flink ondergelopen. Op sommige stukken stond het water wel 80cm hoog. Een vrachtagenchauffeur die lekker lag te slapen in zijn cabine zag dat zijn vrachtwagen in 30cm diep water stond. Door het water raakte de elektronica van de vrachtwagen defect. Een bedrijf liep onder water ondanks de schotten die waren aangebracht.

Foto’s : Jeroen van Zomeren

Hollandsche IJsselkering IMG_1540

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd